Noorderlichtvoorspelling lapland.nl

Het populaire noorderlicht! Bij veel reizigers staat het bovenaan het ‘things to do’ lijstje van dingen die ze in hun leven gezien willen hebben. Echter… zoals de naam al zegt, is dit natuurfenomeen enkel te zien in het hoge Noorden (deze winter gemiddeld 1 op 2 bij heldere nachten!). De nachtelijke hemel in Noord-Europa gaat bezoekers dan ook regelmatig op een unieke lichtshow trakteren. Voigt Travel, dé Lapland specialist, houdt haar reizigers graag op de hoogte over dit prachtige schouwspel dat hoog in de lucht plaatsvindt. Daarom is er deze winter op lapland.nl een unieke en dagelijkse noorderlichtvoorspelling voor verschillende gebieden in Fins Lapland en Noord-Noorwegen.

Deze winter kun je een dagelijks noorderlichtvoorspelling vinden op lapland.nl

Deze winter kun je een dagelijks noorderlichtvoorspelling vinden op lapland.nl

Noorderlichtverwachting

Het weerbericht en de noorderlichtverwachting voor Noord-Europa op lapland.nl wordt gemaakt door Ruben Weytjens, een Belgische weerman die steeds meer een groter publiek weet te bereiken. Belangrijk is dat Ruben de noorderlichtvoorspelling doet in combinatie met het weerbericht. Want… er kan wel een verwachting zijn voor het noorderlicht, maar als het bewolkt is, laat dit schitterende schouwspel zich echt niet zien. Voorwaarden zijn dan ook dat het donker moet zijn waarbij de hemel onbewolkt is.

Rechtstreeks naar Noord-Europa

Noord-Europa, het gebied waar het noorderlicht zich laat zien, lijkt zo ver weg. Maar… niets is minder waar! Op Fins Lapland werd er al rechtstreeks gevlogen en nu is ook Evenes in Noord-Noorwegen rechtstreeks bereikbaar. In nog geen drie uur, vlieg je met transavia.com naar een compleet andere wereld. De uitgestrekte wildernis van het noorden van Europa is in de wintermaanden compleet bedekt met een dikke laag sneeuw. Een witte wereld met sfeervolle dagen en een mysterieus licht. En… ‘s nachts verlichten miljoenen sterren de heldere hemel waarbij de kans om het noorderlicht te zien deze winter aanzienlijk groot is.

Het noorderlicht

Wie het noorderlicht heeft gezien, zal het beamen. Het is ‘magic in the air’ waarbij allerlei dansende, lange slierten van groen licht (soms zelfs geel of rood) de donkere hemel magisch verlichten. Maar hoe ontstaat dit unieke natuurverschijnsel? Het noorderlicht vindt zijn oorsprong in ieder geval op de zon. Deze licht- en warmtebron zorgt ervoor dat er continu geladen deeltjes richting aarde worden gestuurd. Als deze deeltjes in botsing komen met zuurstof- en stikstofmoleculen in de aardse atmosfeer komt er energie vrij in de vorm van licht, hét noorderlicht dat enkel en alleen in het hoge Noorden waarneembaar is. Het zijn de zonnevlekken die (krachtige) explosies op de zon veroorzaken. Wanneer er een krachtige explosie plaatsvindt, is het noorderlicht intensiever zichtbaar en zelfs zuidelijker waarneembaar. Zo wordt het noorderlicht heel af en toe waargenomen in Nederland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Finland

 

Reviews lezen over Finland

Meer informatie over Finland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Finland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Finland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.