Wintersport dichtbij huis

Wintersport hoeft niet altijd ver weg te zijn. Je kunt al skiën op steenworp afstand van Nederland. Dit scheelt niet alleen aanzienlijk in de benzinekosten, maar maakt het ook gangbaar om voor een weekend of midweek richting de sneeuw te rijden. Om de diversiteit van wintersportlocaties dichtbij huis te tonen, stelde Casamundo.nl een top drie samen van makkelijk aan te rijden winterse bestemmingen.

Een prachtig vakantiehuis in het Duitse Braunlage  ©Interhome

Een prachtig vakantiehuis in het Duitse Braunlage ©Interhome

Baraque de Fraiture, België: 2 uur en 50 minuten van Utrecht

Voor onervaren en beginnende wintersporters is Baraque de Fraiture in België een aanrader. Baraque de Fraiture, vernoemd naar het nabijgelegen dorp Fraiture, is met 652 meter het op één na hoogste punt van België. Ben je als skiër nieuwsgierig naar snowboarden of visa versa, maar weet je niet of het bevalt? Dit gebied is ideaal om eens te switchen.

Casamundo tip: vakantiehuis 933326 (max. 4 personen) ligt op 3 km van het skigebied en is ideaal voor een midweek of lang weekend in combinatie met een bezoek aan de steden Spa en Luik (55 km).

Winterberg, Duitsland: 3 uur en 15 minuten van Utrecht

Winterberg ligt in het Sauerland en is het dichtstbijzijnde Duitse skigebied. Met 27 km pistes is skigebied ‘Skilift-karussell Winterberg’ (639 – 809 m) ideaal voor beginnende skiërs en gezinnen. Het skigebied is geopend van half december tot eind maart en drie dagen per week kun je hier ook avond skiën op 8 km verlichte pistes.

Casamundo tip: bij een verblijf in het sfeervolle appartement 884402 (max. 6 personen) kom je weer helemaal op krachten na een intensieve dag op de piste of een bezoek aan de rodelbaan.

Wurmberg, Duitsland, 4 uur en 50 minuten van Utrecht

Skigebied Wurmberg (570 -979 m) ligt in de Harz en is het hoogst gelegen skigebied van Noord-Duitsland. De Wurmberg is in de maanden december, januari en februari een sneeuwzeker skigebied en telt 11 km pistes. Ervaren skiërs kunnen ook gebruik maken van de lange skischans. Non-skiërs kunnen op een slee naar beneden roetsjen over de 1,5 km lange rodelbaan of cross country skiën op tientallen kilometers loipen.

Casamundo tip: vakantiehuis 187478 (max. 8 personen) in Braunlage ligt op minder dan een km afstand van het skigebied en heeft o.a. een open haard.

Voor het eerst op de lange latten

Skiën dichtbij huis is vooral aantrekkelijk voor mensen die nog nooit op wintersport zijn geweest. Een bezoek in deze omgeving kan dan worden gezien als ‘oefen vakantie’ voor zowel het ski als après-ski gedeelte.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.