Sprookjes van Grimm

Uit onderzoek van trendwatchers blijkt dat de crisis in Nederland heeft gezorgd voor een aantal veranderingen op de reismarkt. Mensen gaan op zich vaker op vakantie, maar blijven dichter bij huis en kiezen meer voor korte vakanties. Prijs blijft een belangrijk item in het beslissingsproces, maar we zien dat ook steeds vaker gelet wordt op beleving. Voor Peter Langhout Reizen een reden om voor 2013 een aantal themareizen op te nemen in het programma.

Peter Langhout maakt sprookjes werkelijkheid

Peter Langhout maakt sprookjes werkelijkheid

Duitse Sprookjesroute

Eén van de themaroutes is de Duitse Sprookjesroute. De Duitse Sprookjesroute is één van de oudste en bekendste themaroutes van Duitsland. De Sprookjesroute loopt langs prachtige kastelen, imposante burchten, sprookjesachtige vakwerksteden en fabelachtig mooie natuurgebieden. Stuk voor stuk ingrediënten voor een perfecte vakantie.

Voor ons reden genoeg om de Sprookjesroute voor 2013 op te nemen in ons programma.

aldus Martijn de Jong van Peter Langhout Reizen.

Er was eens…

Het begin van veel sprookjes, waarvan er een aantal wereldberoemd zijn. Wie kent niet de verhalen van Roodkapje, Doornroosje, Hans & Grietje, Repelsteeltje of de Rattenvanger van Hameln? Deze sprookjes hebben één ding gemeen: ze zijn allen geschreven door de gebroeders Grimm. Op 20 december 1812 verscheen hun eerste sprookjesboek en vanwege het 200-jarig jubileum staat de Duitse Sprookjesroute in 2013 extra in de schijnwerpers.

Op pad met de Rattenvanger van Hameln

Er worden tal van extra activiteiten georganiseerd in de plaatsen die deel uitmaken van de Sprookjesroute”, aldus Martijn de Jong, Product Manager bij Peter Langhout Reizen. “In diverse plaatsen worden de bezoekers welkom geheten door sprookjesfiguren. Zo ontmoeten wij in Hameln de Rattenvanger, die de mensen mee neemt op een sprookjesachtige tocht door de stad. Tijdens een wandeling langs de vele monumentale gebouwen, komt men helemaal in de sfeer van het wereldberoemde sprookje. Erg leuk voor jong en oud!

Kassel: Sprookjeshoofdstad van Duitsland

Een groot deel van hun leven brachten de gebroeders Grimm door in Kassel. Hier begonnen zij met hun beroemde sprookjesverzameling, die inmiddels in meer dan 160 talen vertaald is. Iedereen die Kassel bezoekt zou langs moeten gaan bij het Grimm Museum. Ook wij brengen met onze klanten een bezoek aan Kassel en dit vermaarde museum.

Maak een sprookjes werkelijkheid in Duitsland

Maak een sprookjes werkelijkheid in Duitsland

Doornroosje, Roodkapje, Vrouw Holle…

Rondom Kassel liggen diverse plaatsen die de gebroeders Grimm geïnspireerd hebben.

Met onze busreizen gaan wij onder meer naar Sababurg, ook wel bekend als het kasteel van Doornroosje. Minder bekend, maar zeker niet minder mooi is Hann.Münden; een schitterend vakwerkstadje waar ooit de legendarische Dr. Eisenbart woonde. Voor wie op eigen gelegenheid naar Duitsland gaat en de Sprookjesroute wil ontdekken, kan ook bij ons terecht. Vanwege het jubileum van de gebroeders Grimm in 2013 hebben wij ook diverse autoreizen. Onder meer naar Sontra, de toegangspoort tot het land van Vrouw Holle en Roodkapje.

zegt de Jong

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Reviews lezen over Duitsland

Meer informatie over Duitsland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Duitsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.