WinterWelVaart groot succes

De zesde editie van WinterWelVaart, die plaatsvond van 14 t/m 16 december, was een groot succes. Het bijzondere winterevenement in de binnenstad van Groningen kon rekenen op zo’n 15 à 20 000 enthousiaste bezoekers in het weekend. Zowel de kerstmarkt als het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de 16 deelnemende schepen werden druk bezocht.

De zesde editie van WinterWelVaart was een groot succes

De zesde editie van WinterWelVaart was een groot succes


Enkele hoogtepunten uit het programma waren de workshop Shantyzingen, het filmonderdeel WinterWanSmaak en het optreden van de Volendamse band AlascA. Ook de dit jaar erg uitgebreide Kunstroute werd op alle drie de dagen druk gevolgd door het publiek.

Drukte

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum heeft een van de drukste zondagmiddagen ooit beleefd op 16 december – de deur moest zelfs even dicht uit veiligheidsoverwegingen, en ook op zaterdagavond met de optredens van Christina Beteringhe en Harm’s Fork was het museum goed gevuld. Ook bij de overige muzikale optredens, lezingen en literaire onderdelen zaten de historische schepen stampvol geïnteresseerde bezoekers. De intieme sfeer, waarbij je heel dicht op de artiest zit, kwam dit jaar beter uit de verf dan ooit. En natuurlijk bleken alle prachtige schepen en de huizen langs de kade van de Hoge en Lage der A weer een trekker voor de vele fotografen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Groningen

 

Reviews lezen over Groningen

Meer informatie over Groningen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Groningen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Groningen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.