Kerstavond in Utrecht

Traditiegetrouw organiseert het Leger des Heils dit jaar weer een kerstnachtdienst in de sfeervolle Jacobikerk in de Utrechtse binnenstad op 24 december om 22.00 uur. Iedereen is uitgenodigd om de authentieke kerstsfeer te proeven tijdens een avond vol bekende kerstliederen, bijzonder muzikale optredens van Brass Band Schoonhoven en een inspirerende kerstboodschap.

Het Leger des Heils organiseert een kerstnachtdienst in de sfeervolle Jacobikerk

Het Leger des Heils organiseert een kerstnachtdienst in de sfeervolle Jacobikerk

Kerst met Brass Band Schoonhoven

Het Leger des Heils en brass-muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf 1879, toen de eerste brassband binnen het Leger officieel in het leven werd geroepen, zijn brassbands een onderdeel van het Leger des Heils geworden. Drievoudig Nederlands kampioen Brass Band Schoonhoven is dan ook geheel op zijn plek in de kerstnachtdienst. De muzikanten zullen iedereen door hun meeslepende muziek in kerststemming brengen.

Brass Band Schoonhoven werd in 1921 opgericht als fanfare en in 1972 omgevormd naar brassbandbezetting. Sinds 2008 staat de Brass Band voor de tweede keer onder leiding van chefdirigent Erik Janssen. Brass Band Schoonhoven heeft sinds die tijd veel prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. In 2010 behaalde de band een derde plaats tijdens de All England Masters. In dat jaar werd ook de kampioensdivisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen gewonnen. Een jaar later volgde een vierde plaats, een droomdebuut tijdens de Europese Brassband Kampioenschappen in Montreux, de derde Euro Brass-titel en prolongatie van het Nederlands kampioenschap.

Prijzen

Dit jaar won Brass Band Schoonhoven alles wat er te winnen viel. In april won de band overtuigend de Open Vlaamse Kampioenschappen en begin mei werd in het Rotterdamse Concertgebouw De Doelen tijdens het Europees kampioenschap niet alleen het brons in de eindrangschikking gegrepen, maar versloeg Brass Band Schoonhoven in de serie keuzewerken met een uniek hoge score van 99% de complete wereldtop. De succesreeks werd in juni voortgezet met de vierde Euro Brass Titel en op 1 december jl. bekroonde de band de zegereeks voorlopig met een derde nationale titel op rij.

Het Leger des Heils in Utrecht

Luitenants Marc en Mariska Potters zullen de avond leiden. Marc is sinds juni 2010 korpsofficier van korps Utrecht. Samen met vele vrijwilligers zorgt hij dat het evangelisatiewerk en maatschappelijk werk dat het Leger des Heils vanuit het gebouw De Dreef in Overvecht verzorgt, gestalte krijgt. Zo is er vijf keer per week een Open Huis met een Raad en Daadbalie, een tweede hands kledingwinkel met scherpe prijzen en iedere week andere kleding en op de zondag zijn er samenkomsten. Ook is er een zangkoor en wordt er bijbelstudie aangeboden. Mariska Potters leidt regelmatig de samenkomst op zondag in korps Utrecht. Een aantal keren was zij spreekster op landelijke jeugdevenementen van het Leger des Heils en in verschillende jeugdkerken. Tijdens de kerstnachtdienst zal zij de overdenking verzorgen met het thema “Expeditie Kerst”. Kortom: het wordt een muzikale avond met een avontuurlijke boodschap.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.