Gastronomische kerst in Zweden

De Zweedse kustplaats Göteborg is gek op Kerstmis. Koren die kerstliederen zingen, kaarsen, schaatsen, kastanjes poffen, kraampjes vol traditioneel handwerk en Zweedse specialiteiten: je kunt hier je hart ophalen. Het handelsmerk van de stad zijn de miljoenen kerstlichtjes. Ervaar ook de gourmetkant van Göteborg, de stad van eetliefhebbers. De Zweedse kerstbuffets bestaan uit ingelegde haring, wildpaté, gerookt rendier en gemarineerde zalm. Alles uiteraard weg te spoelen met overvloedige hoeveelheden bier en sterke drank. Waar vind je de beste kerstbuffets in Göteborg?

Göteborg Kerstmis

De Zweedse kustplaats Göteborg is dol op de Kerstdagen

Sjömagasinet

Hier geniet je van een overweldigend kerstbuffet bestaande uit vis en schaaldieren. Het restaurant is gehuisvest in een 18e-eeuws pakhuis aan het water.

Wasa Allé

Zweedse biologische gastronomie in een moderne omgeving, dat krijg je bij Wasa Allé. Het kerstbuffet bestaat uit lokale producten uit de directe omgeving van Göteborg.

Palace

Onlangs gerenoveerd, deze klassieke plek is een mix van upperclass en decadentie, met een kerstbuffet van hoge kwaliteit.

Guesthouse Styrsö-Skäret

Dit kleine romantische pension op een eiland serveert een traditioneel Zweeds kerstbuffet met de verste zeedelicatessen die je ooit hebt geproefd.

Gunnebo Slott

Net buiten Göteborg ligt dit kasteel waar een ecologische kerstmaaltijd wordt geserveerd met producten van lokale producenten en boeren

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zweden

 

Reviews lezen over Zweden

Meer informatie over Zweden vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zweden. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Göteborg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.