Overnachten in een tentje op Antarctica

In 2013 bestaat rederij Hurtigruten 120 jaar, en dat moet gevierd worden. Toen ze in 1893 begon met het afleveren van post en vracht in de tientallen havens langs de kust van Noorwegen kon de rederij destijds niet bevroeden dat de route zou uitgroeien tot een populaire vakantie. De vaarroute langs de afwisselende en imponerende kustlijn van Noorwegen krijgt volgend jaar een nieuwe dimensie. In het kader van het 120 jarig bestaan worden er volgend jaar twee noviteiten aan het programma toegevoegd; de mogelijkheid om tijdens een Antarctica reis een avond in een tent te overnachten en tijdens de zeereizen langs de Noorse kust zullen de schepen tussen 1 september en 31 oktober ook de magische Hjørundfjord invaren – deze 35 km lange fjord doorkruist de majestueuze Sunnmøre Alpen. Reisorganisatie BBI Travel is in Nederland vertegenwoordiger van Hurtigruten en biedt in de nieuwe 2012/2013 Hurtigruten brochure een grote keuze aan vaarvakanties langs de Noorse kust en expedities naar Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Antarctica

Je krijgt de mogelijkheid om tijdens een Antarctica reis een avond in een tent te overnachten

Koningin Wilhelmina

Voor het eerst in 20 jaar voert Hurtigruten een verandering door in het vaarschema. Na een serie succesvolle testvaarten gaan de Hurtigruten schepen tussen 1 september en 31 oktober de Hjørundfjord in het vaarschema opnemen. Volgens ingewijden behoort de Hjørundfjord tot een van de meest indrukwekkende fjorden van Noorwegen. Tevens kunnen passagiers de nieuwe Taste of Norway excursie boeken die een indruk geeft van enkele dorpen, valleien en meren in het fjord. Ook wordt een bezoek gebracht aan het ‘Belle Epoque’ hotel Union in Øye waar Koningin Wilhelmina ook ooit logeerde.

Nachtje kamperen op poolijs

Ook eens in de voetsporen willen treden van ontdekkingsreizigers als Willem Barentz en Roald Amundsen. Voor reizigers die echt buiten de geijkte toeristische paden willen treden, zijn de Antarctica expedities die BBI Travel in 2013 en 2014 aanbiedt een aanrader. En avontuurlijke reizigers kunnen hun Arctische avonturen een extra dimensie geven door een nacht op het zesde continent te overnachten – het arrangement is te boeken aan boord van MS Fram, het schip die voor deze expedities wordt ingezet. Twee leden van het expeditieteam begeleiden het overnachtingsavontuur. Materiaal en kleding is aan boord aanwezig. BBI Travel biedt onder meer in januari, februari, november en december 2013 trips naar Antarctica aan. Ook voor Antarctica reizen zijn op diverse data jubileumaanbiedingen beschikbaar met hoge korting op de normale arrangementsprijzen.

Vlag uit voor BBI Travel

Niet alleen Hurtigruten viert feest in 2013, ook voor BBI Travel is het een dubbel feestelijk jaar. De reisorganisatie viert dan, naast het 50-jarig jubileum voor Ierland, tevens het 45-jarig jubileum als Noorwegen-specialist. Het vakantieprogramma van BBI Travel omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel vertegenwoordiger van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noorwegen

 

Reviews lezen over Noorwegen

Meer informatie over Noorwegen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noorwegen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Noorwegen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.