Winterseizoen Pitztal

Het winterseizoen op de Pitztaler gletsjer is gestart met een nieuwe hypermoderne lift. De gloednieuwe Wildspitzbahn zorgt voor een verdubbeling van de capaciteit naar de Hinteren Brunnenkogel (3.440 m), dit is het hoogst bereikbare punt per skilift in Oostenrijk. Bij het bergstation kun je deze winter bovendien cappuccino drinken in het splinternieuwe ‘Café 3.440’ met een zwevend panoramaterras.

Pitztaler gletsjer

Het winterseizoen op de Pitztaler gletsjer is gestart met een nieuwe hypermoderne lift

Skilift en kabelbaan

In oktober is op de Pitztaler gletsjer de hypermoderne Wildspitzbahn geopend, die wintersporters naar Oostenrijks hoogst bereikbare punt per skilift brengt (3.440 m). De 8-persoons kabelbaan van Doppelmayr heeft 61 gondels met stoelverwarming en vervangt de Pitz Panoramabahn (1989). De 2 km lange rit naar het bergstation, waarbij 600 hoogtemeters worden overbrugd, neemt vijf minuten en 40 seconden in beslag. Ook handig: bij deze lift mag je je ski’s of snowboard meenemen in de gondel. De Wildspitzbahn heeft een capaciteit van 2.185 personen per uur, een verdubbelding ten opzichte van de oude situatie. Hierdoor behoren wachttijden definitief tot het verleden.


De afgelopen zeven jaar heeft de liftmaatschappij van de Pitztaler gletsjer en Rifflsee meer dan € 50 miljoen geïnvesteerd in de skigebieden. “De concurrentie van skigebieden en bestemmingen is groot”, vertelt marketing- en persvertegenwoordiger Stefan Richter. “Ons doel is niet alleen de concurrentie bij te blijven, maar ook nieuwe prioriteiten te stellen. De investeringen van voorgaande jaren vormen de basis voor verdere ontwikkelingen in de toekomst. Zo kunnen onze gasten nieuwe servicemaatstaven ervaren.”

Hoogstaande koffie, letterlijk

Bij het bergstation van de Wildspitzbahn is half november ‘Café 3.440’ geopend, het hoogst gelegen café van Oostenrijk. Het café is grotendeels omgeven door glas, waardoor je een fascinerend uitzicht hebt op het eeuwige ijs en de Wildspitze, Tirols hoogste berg (3.774). In het café met 116 zitplaatsen (140 m2), geniet je van koffiespecialiteiten, gebak en kleine snacks. Het zwevende terras biedt nog eens plaats voor 50 personen.

Oostenrijks bergstation

Handig: bij de lift mag je je ski’s of snowboard meenemen in de gondel


Het Pitztal (880 tot 1.640 m) is een veelzijdige regio in Tirol. Skiërs en snowboarders, jong en oud, kunnen genieten van afdalingen van de Wildspitze berg (3.774 m), de hoogste berg van Tirol en de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Met de ‘Pitz Regio Card’ hebben wintersporters toegang tot 122 km piste, inclusief de Pitztaler gletsjer. De wintersportgebieden, Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher zijn bereikbaar met de gratis skibus die elk uur rijdt. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens, St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is Pitztal ook een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Het Pitztal ligt op ca. 876 km van Utrecht en is ook uitstekend bereikbaar vanaf de luchthaven van Innsbruck.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tirol

 

Reviews lezen over Tirol

Meer informatie over Tirol vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tirol. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Tirol

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.