Heerlijke zon tijdens de winter van Brazilie

Ontsnap aan de koude, gure Nederlandse winter door af te reizen naar het zonnige Recife in Brazilië. In Recife schijnt de zon het hele jaar volop en is het gemiddeld 25 graden. Hiermee is deze mooie kuststad de perfecte bestemming voor een zonnige vakantie in de winter.

Venetië van Brazilië

Recife staat ook bekend als het ‘Venetië van Brazilië’. Dat is niet voor niets, want het is een stad van water: van de langgerekte kusten met prachtige zandstranden tot het grote aantal bruggen in het waterrijke stadscentrum. Eén van de beste manieren om de stad te verkennen, is een boottocht over de rivier Capibaribe. Hier kun je de prachtige architectuur in je opnemen, net als de traditionele ritmische muziek die voortdurend door de sfeervolle straten lijkt te weerklinken.

Locatie

Recife is de op vier na grootste stad van Brazilië en hoofdstad van deelstaat Pernambuco. Recife bevindt zich in het hart van het noordoosten van Brazilië en is in opkomst als hot spot en geliefde vakantiebestemming. En dat is niet alleen omdat Recife één van de gaststeden is tijdens het WK Voetbal in 2014.

Voetbal

In 1950 was Recife al gaststad tijdens het WK Voetbal. In 2014 worden de wedstrijden gespeeld in de gloednieuwe Pernambuco Arena dat wordt verbouwd. Dit stadion is een toonbeeld van duurzame ontwikkeling in Brazilië. Wie niet tot 2014 kan wachten, kan nu al kennismaken met de zeer rijke voetbaltraditie van Recife. Om een indruk te krijgen van de Braziliaanse passie voor voetbal kunnen zij getuige zijn van wedstrijden van Santa Cruz or Nautico in hun eigen voetbalstadion.

Cultuur

De prachtige koloniale stad Olinda – tegenwoordig een district van Recife – biedt een rustgevend alternatief voor de drukte in het levendige stadscentrum van Recife. Door het fijnmazige netwerk van sfeervolle straatjes met witte kerken, pastelkleurige gebouwen en lommerrijke pleinen is Olinda een pittoreske locatie een ontspannend dagje uit. Olinda is in 1982 door UNESCO uitgeroepen tot internationaal cultureel erfgoed. De oorspronkelijke koloniale sfeer vormt een bijzondere combinatie met haar bohémien karakter, met een gevarieerd aanbod van kunst en cultuur.

Andere topbestemmingen in de winter

Fernando de Noronha – Fernando de Noronha – eveneens door UNESCO uitgeroepen tot internationaal cultureel erfgoed – is een archipel over een lengte van 545 kilometer langs de kust van Recife en bestaat uit 21 eilanden in een gebied van 26 km². Deze eilanden zijn een paradijs voor surfers en duikers. Het gebied is verdeeld in een zeereservaat/nationaal park en een beschermd natuurgebied. Aan het aantal bezoekers worden grenzen gesteld, dus het is belangrijk van tevoren te reserveren.

Trancoso

Dit slaperige vissersdorpje heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot één van de meest chique vakantiebestemmingen in Brazilië. De prachtige standen zijn slechts één reden voor de aantrekkingskracht van Trancoso: een bestemming waar de internationale jetset vakantie komt vieren en waar zich buiten Rio de Janeiro en Sao Paulo een aantal van de beste restaurants van Brazilië bevindt. Luxe winkels en pousadas – luxueuze hotels in historische gebouwen – doen in hoog tempo hun intrede. Toch heeft Trancoso haar stijlvolle en authentieke karakter behouden en is het een ontmoetingsplaats waar de lokale bevolking en toeristen van elkaars gezelschap genieten.

Porto de Galinhas

De Braziliaanse deelstaat Pernambuco staat bekend om haar mooie langgerekte kustlijn, die wordt omgeven door riffen, kristalhelder water en palmbomen en het beste kan worden bezocht met een vlot of voertuigen die geschikt zijn voor binnenwegen. Eén van de belangrijkste vakantiecomplexen is Porto de Galinhas: een prachtig resort met luxueuze hotels en waar zich de wereldberoemde boekenmarkt Fliporto bevindt

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Brazilië

 

Reviews lezen over Brazilië

Meer informatie over Brazilië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Brazilië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Brazilië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.