Wandelnetwerk Zeeuw Vlaanderen geopend

Wandelnetwerk Zeeuw Vlaanderen geopend

11 oktober 2012 is het wandelnetwerk in de regio West-Zeeuws-Vlaanderen officieel geopend. Het weidse landschap van Zeeuws Vlaanderen leent zich uitstekend voor het uitzetten van een wandelnetwerk. Het netwerk is in totaal 350 kilometer lang, waarvan zo’n 100 kilometer over onverharde paden gaat. Bovendien loop je een gedeelte van 15 kilometer over boerenlandpaden dwars door het land.

West-Zeeuws-Vlaanderen

Ontdek het wandelnetwerk Grenzeloos wandelen op West-Zeeuws-Vlaanderen en laat je verrassen door de schitterende natuur. In de regio waar Nederland en Vlaanderen elkaar ontmoeten ligt nu een aaneengesloten netwerk wat prima te combineren is met de Bourgondische levensstijl. Vroeger liepen hier smokkelroutes voor boter en sigaretten; nu lopen de mooie wandelroutes uit Nederland zo België in.

Wandelnetwerk

Het systeem van het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. De paden en wegen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van landschap, veiligheid, diversiteit aan verharde en onverharde paden of de aanwezigheid van voorzieningen en bezienswaardigheden onderweg. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo bepaal je zelf eenvoudig je eigen route. De aanduidingen op de palen onderweg doen de rest. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan palen met daarop een richtingspijl. Deze verwijzen naar het knooppunt waar je naar toe wandelt. Het maakt niet uit of je links- of rechtsom wandelt. Het netwerk is langs twee kanten bewegwijzerd.

Naast de netwerken op Zuid-Beveland, Walcheren en Noord-Beveland is er nog een regio bijgekomen. In ontwikkeling zijn nu nog de wandelnetwerken in Oost Zeeuws-Vlaanderen (fase 1 al gereed, fase 2 in ontwikkeling) en op Schouwen-Duiveland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zeeland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.