Langste ijsbaan in Tsjechië

Tsjechië biedt mooie wintersporten aan maar er is nog veel meer. Met maar liefst 11 kilometer natuurijs vlakbij het zuidelijk gelegen Lipnomeer kunnen schaatsliefhebbers zowel hun ijzers onderbinden als de sneeuw opzoeken in het nabijgelegen Skiareaal. De ideale combinatie. De Cultuur opsnuiven kan bij het UNESCO werelderfgoed Cesky Krumlov. Ook vind je nabij Lipno ook een traditionele bierbrouwerij (Cesky Budejovice).

Natuurijs

Er is in Tjsechië meer te doen dan alleen wintersport met maar liefst 11 kilometer natuurijs

11 kilometer natuurijs voor jong en oud

Het natuurijs van het Lipnomeer wordt niet voor niets de langste ijsbaan van de wereld genoemd: het traject tussen het dorpje Lipno nad Vltavou en het plaatsje Frymburk in Tsjechië heeft een lengte van 11 kilometer en een breedte van 8 meter. Door zijn indrukwekkende omvang werd het natuurlijke ijsmeer na een professionele meting in 2009 uitgeroepen tot langste natuurijsbaan ter wereld en versloeg daarmee het Rideau kanaal in het Canadese Ottawa. Dit natuurijs is niet voor niets de uitvalsbasis van tweevoudig Tsjechisch wereldkampioene langbaanschaatsen Martina Sábliková die daar traint.

Alternatief voor de Weissensee

Het natuurijs op het Lipnomeer is een goed alternatief voor het schaatstraject op de Weissensee en is zo’n 8 á 10 uur rijden via Duitsland. Ieder jaar tussen december en maart reizen schaatsliefhebbers in groten getale af om hier te schaatsen. In Lipno nad Vltavou kun je schaatsen huren of je eigen paar laten slijpen of onderhouden. Ook voor wie niet wil schaatsen is er genoeg te beleven dankzij de vele UNESCO Werelderfgoederen die in de buurt liggen. Eén van de bekendste is Cesky Krumlov, waar je rondstruint in de oude Middeleeuwse straatjes.

Winter in Tsjechië

Tsjechië is prachtig in de winter en heeft gasten veel te bieden

Ijzer- én lattenplezier

De omgeving van Lipno, waterrijk en bergachtig, is zeer aantrekkelijk voor schaats- én skisport. Wintersportgebied Skiareal Lipno is perfect voor zowel gevorderde actievelingen als families met kinderen. Het gebied telt in totaal bijna acht kilometer aan ski- en snowboardpistes, waarvan drie skiroutes tot de blauwe pistes en twee afdalingen tot de rode pistes behoren. In het stadje Cesky Budejovice brouw je je eigen bier naar typisch Tsjechische traditie en krijg je met de LipnoCard diverse kortingen op hondensleetochten, een bezoek aan de sauna of bobsleeën met de hele familie.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechië

 

Reviews lezen over Tsjechië

Meer informatie over Tsjechië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tsjechië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Frymburk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.