Kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkten Duitsland

De pepernoten liggen inmiddels in de winkel en ook de kerstversieringen zijn in sommige zaken al gesignaleerd. Kerstmis is al in zicht en dus een goed moment om te kijken naar de kersttrends van 2012. Kerst is voor veel mensen immers de belangrijkste periode van het jaar. Wie thuis blijft gaat op zoek naar warmte en gezelligheid. Maar ook degenen die met Kerst op vakantie gaan willen genieten van die typische kerstsfeer op de bestemming om het kerstgevoel te creëren. Maar wat bepaalt anno 2012 de Kerstsfeer; wat zijn de trends voor dit jaar?

Kerstmarkt

Kerstmis is voor veel mensen de belangrijkste en gezelligste periode van het jaar

Kerstmarkt in Duitsland

Eén ding is zeker: de kerstmarkten in Duitsland blijven onverminderd populair. Wij vroegen Martijn de Jong van Peter Langhout Reizen, een organisatie die al vele jaren succesvol weekendjes weg naar de kerstmarkten in Duitsland aanbiedt, wat de reden is van deze populariteit. Martijn:

De kerstmarkten in Duitsland hebben een speciale sfeer, die mensen aanspreekt. Eigenlijk geldt dat al honderden jaren lang, want de ‘Weihnachts- of Christkindl-märkte’ kennen een lange traditie, die soms zelfs teruggaat tot aan de 14e eeuw. Daarnaast zijn de kerstmarkten in Duitsland toonaangevend qua trends en veel mensen vinden het leuk om die trends in ieder geval te bekijken en sfeer te proeven.” Op de vraag waarom juist de Duitse kerstmarkten inspelen op de nieuwste trends, geeft de Jong aan: “In Frankfurt is elk jaar een grote beurs, Christmasworld. Daar worden de kersttrends voor december bepaald en die zien de mensen terug op de verschillende kerstmarkten. Uit onderzoek is gebleken, dat de trend voor dit jaar – naast wit en klassiek – onder meer handgemaakte kerstartikelen en natuur met een vleugje kitsch is.

bezoek de kerstmarkt in Duitsland

Trends

Op de vraag of er ook trends zijn qua kerstmarkten die men zou moeten bezoeken geeft Martijn de Jong aan:

Düsseldorf en de kerstmarkt in Keulen blijven onverminderd populair. Minder bekend, maar zeker de moeite waard is Heidelberg, een plaats die overigens op nummer 1 staat in de top 100 van bezienswaardigheden in Duitsland. En daarom alleen al de moeite waard is om te bezoeken. In het historische centrum van Heidelberg vindt de bezoeker maar liefst 7 kerstmarkten. Ook de kerstmarkt in Frankfurt is bijzonder. Het is één van de oudste kerstmarkten in Duitsland, samen met onder andere de kerstmarkten in Trier en Mainz. De grootste kerstmarkt van Duitsland vindt men echter in Berlijn. Daar vinden op meer dan 10 verschillende locaties in de stad kerstmarkten plaats. De kerstmarkt bij Schloss Charlottenburg is de grootste van allemaal. Maar de mooiste is naar mijn idee de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche.

Middeleeuwse kerstmarkt

In Duitsland heel bekend, maar in Nederland nog niet echt is de Middeleeuwse kerstmarkt in Bernkastel-Kues.

Kerstversiering

De kerstmarkten in Duitsland hebben een speciale sfeer

Een aanrader. Volgens experts weet deze kerstmarkt aan de Moezel de bezoekers elk jaar te betoveren met tal van miniatuurvakwerkhuizen. En de smalle steegjes met de romantische vakwerkhuizen vormen een perfect decor voor dit winterse gebeuren!

aldus de Jong


Wilt u dit jaar ook kerstinkopen doen op één van de gezellige kerstmarkten in Duitsland, overweeg dan ook eens één van de bovengenoemde kerstmarkten. Of boek een weekendje weg naar Londen. Klassiek blijft immers. En waar anders dan in Londen – de stad van de tradities en kersthoofdstad van Europa – kunt u klassiek kerstinkopen doen?

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Duitsland

Meer informatie over Duitsland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Duitsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.