Kerstmis in Paleis Het Loo

Kerstmis in Paleis het Loo

Van 18 december 2012 tot en met 6 januari 2013 is in Paleis Het Loo traditiegetrouw de presentatie “Kerst op Het Loo” te zien. Er zijn dit jaar voor het eerst originele kerstkaarten van de Oranjes te zien en bezoekers kunnen zelf een kerstwens aan de koningin sturen. Ook zijn er weer feestelijk gedekte tafels en kerstbomen. Op het Stallenplein kunnen jong en oud schaatsen op een echte ijsbaan.

Victoriaanse kerstboom, kamer koning Willem II

Kerstsfeer

Rond de Kerstdagen wordt Paleis Het Loo traditiegetrouw weer sfeervol ingericht, met kerstbomen in verschillende stijlen en feestelijk gedekte tafels. Dit jaar is er voor het eerst een verzameling kerstkaarten te zien met de kerstboodschappen die de Oranjes in de loop der jaren verstuurden. Bezoekers kunnen ook zelf een kerstwens sturen aan de koningin. Het Stallenplein wordt sfeervol aangekleed met een echte ijsbaan en gezellige kraampjes met hapjes en drankjes.


Tentoonstelling Wilhelmina

Gelijktijdig is in het museum de tentoonstelling “Wilhelmina’s Levensavond” te zien, waarin aan de hand van foto’s en filmbeelden, kleding, schilderijen en persoonlijke bezittingen een beeld geschetst wordt van de laatste levensjaren van de oud-koningin, nadat zij zich na haar troonsafstand in 1948 terugtrok op Paleis Het Loo. 

Tijdens beide kerstdagen worden vele belangstellenden verwacht. Rolstoelgebruikers wordt geadviseerd Paleis Het Loo in de ochtenduren te bezoeken.

Kerstmis op Paleis het Loo in feestelijke sferen


Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV op de Veluwe

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Paleis ‘t Look vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.