Malta vol met leuke activiteiten

Malta vol met leuke activiteiten

Op het veelzijdige eiland Malta wordt het komende maanden een groot feest. Leuke muzikale en culturele evenementen worden georganiseerd, voor ieder zit er wat bij. De hoofdstad Valetta wordt omgetoverd in een cultuurwalhalla tijdens Notte Bianca, een jaarlijks terugkerend evenement. Birgu is een kunstwerk van kaarslicht tijdens BirguFest en het bekende theater Teatru Manoel huist het Toi Toi Jazz Jam evenement, Akasha en Corelli’s Legacy. Voor cultuursnuivers en muziekliefhebbers is Malta dit najaar dé place-to-be.

Op het bruisende Malta is het de komende tijd een groot feest

Kunst en cultuur tijdens Notte Bianca

Op 29 september vindt in de hoofdstad van Malta, Valetta, voor de zevende keer het jaarlijkse evenement Notte Bianca plaats. Notte Bianca is één van Malta’s grootste culturele evenementen en brengt haar bezoekers een onvergetelijke avond op het gebied van kunst en cultuur. In de vorm van muziek, film, dans, concerten en theatervoorstellingen met lokale én internationale artiesten. Tijdens Notte Bianca zijn alle musea, historische gebouwen, kunstgaleries en culturele instellingen in Valletta geopend. Tot diep in de nacht is het één groot feest op straat.

BirguFest in kaarslicht

Het BirguFest, op 19 en 20 oktober 2012, is een samensmelting van muziek, lekker eten, kaarslicht en plezier. De schoonheid en geschiedenis van Citta Vittoriosa wordt benadrukt door georganiseerde activiteiten voor alle leeftijden. Tijdens BirguFest worden de huizen en straten van Birgu versierd met honderden kaarsjes. Het historische centrum krijgt daardoor een romantische en gezellige sfeer.

Agenda Teatru Manoel

Teatru Manoel, gebouwd in 1732, is hét theater van Valletta. Al decennia lang vinden er optredens plaats in het karakteristieke gebouw. In oktober is Teatru Manoel de thuisbasis van Toi Toi Jazz Jam, Akasha en Corelli’s Legacy evenement. Het Toi Toi Jazz Jam evenement is een swingende jazzshow van pianist Mike del Ferro. Akasha is een internationaal danstheater onder leiding van danser en choregraaf Mavin Khoo. Tijdens Corelli’s Legacy kun je genieten van optredens van het European Union Baroque Orchestra, dat elk jaar van samenstelling verandert.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Malta

 

Reviews lezen over Malta

Meer informatie over Malta vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Malta. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Malta

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.