Special: Venetië

Special: Venetië

Misschien wel de meest romantische plek op aarde; Venetië. Wandel door de rustige kunstenaarswijk Dorsoduro en bekijk de musea, kerken en huizen waar de was nog authentiek buiten hangt te drogen. Bij Gelateria Il Doge eet u de lekkerste Italiaanse ijsjes en later dineert u bij Al Covo voor de beste visgerechten. De liefde hangt in de lucht in deze romantische stad. Lees alles over de (onontdekte) bezienswaardigheden in onze special over Venetië.

Een ochtend in Venetië

Als u in de ochtend aankomt in Venetië dan ligt de stad er idyllisch bij. Bootjes varen af en aan, de mannen zitten voor het huis aan een sigaar en koffie en de vrouwen zijn druk in de weer met het huishouden. Om de dag goed te beginnen, start u uiteraard met een heerlijke cappuccino bijvoorbeeld op het San Marcoplein bij Caffè del Doge. Na de koffie loopt u naar de grootste markt van Venetië. U vindt deze op de linkeroever van Canal Grande, bij Rialto, het oudste gedeelte van Venetië. ‘s Morgens vroeg is er een groentemarkt en op de dagen dat er vanuit zee verse vis wordt aangevoerd is er ook een vismarkt te vinden. Later op de dag vindt u er diverse toeristische kraampjes met souvenirs. Leuk voor het thuisfront!

Venetie de stad van de liefde

Lunchen in Venetië

Zo rond een uur of 1 is het tijd voor lunch. Bij Cantina Vecia Carbonera geniet u in een knusse sfeer van heerlijke panini’s en crostini’s met typische Italiaanse lekkernijen. Na de lunch wandelt u door de kunstenaarswijk Dorsoduro waar u het museum van Peggy Guggenheim bezoekt. De schilderijen zijn er indrukwekkend en de mooie beeldentuin is een bezoek zeker waard. Na afloop geniet u vanaf het terras bij het Canal Grande van een prachtig uitzicht over de stad.

Een avond in Venetië

Heerlijke visgerechten eet u bij Al Covo. Dit authentieke visrestaurant heeft de beste visgerechten. In het kleine restaurant hangt een gezellige sfeer en de bediening is vriendelijk. Een aanrader is het zeevruchten menu. Na het diner loopt u naar het San Marco plein waar u geniet van een echt Italiaans ijsje bij Gelateria Il Doge. De avond sluit u op zijn Italiaans af in het theater. Musica A Palazzo is een must see voor opera liefhebbers. Geniet van de prachtige liefdes duetten van diverse bekende opera’s en de sfeer in dit theater.

Vliegen naar en overnachten in Venetie

KLM vliegt dagelijks naar de stad van de liefde. Een overnachting boekt u in het Hotel Al Ponte Mocenigo. Dit mooie hotel in Venetiaanse stijl met prachtig hoge plafonds maakt uw reis naar Venetië helemaal af. Ontdek Venetië in al haar pracht en boek nu uw trip

Het prachtige hotel Al Ponte in Venetie

Comments are closed.