Rabobank sponsort Pietendorp

Rabobank sponsort Pietendorp

De Rabobank is hoofdsponsor geworden van Pietendorp. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en Rabobank Westfriesland-Oost (WFO) hebben vandaag in Zwaagdijk een overeenkomst gesloten. De Rabobank sponsort exclusief het Sinterklaasevenement Pietendorp. Van 23 tot en met 25 november 2012 nemen meer dan honderd Pieten het buitenmuseum over om zich klaar te maken voor pakjesavond. Op de foto worden Arjan Smit (directeur Zakelijke Relaties Rabobank WFO) en Stephan Warnik (directeur Zuiderzeemuseum) gefeliciteerd door een aantal Zwarte Pieten die de Sint alvast vooruit zijn gereisd.

Evenement Pietendorp

Pietendorp is een drukbezocht evenement en won in 2011 de Gouden Pepernoot voor het leukste Sinterklaasevenement van Nederland. Het project past bij het sponsorbeleid van Rabobank Westfriesland-Oost, omdat dit zich richt zich op kinderen en zich afspeelt in en betekenis heeft voor de regio Westfriesland-Oost. Gedurende het weekend zijn er pietenactiviteiten die te maken hebben met de Rabobank, zoals Wielerpiet met een pepernoot in zijn band en Geldtransportpiet.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2011 riep de ANWB het museum uit tot Het leukste uitje van Noord-Holland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Westfriesland-Oost

 

Reviews lezen over Westfriesland-Oost

Meer informatie over Westfriesland-Oost vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Westfriesland-Oost. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Westfriesland-Oost

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.