Mediterraans varen rond de wereld

Mediterraans varen rond de wereld

Inmiddels is het tientallen jaren geleden dat de Nederlandse zeevaarders de wereld ging verkennen, maar nog steeds voelen wij ons sterk aantrokken tot de zee. Tegenwoordig wordt het varen rond de wereld als een vakantie gezien om te ontspannen in alle rust en met veel luxe. Mediterrane cruiserederij MSC Cruises biedt men hier volop de mogelijkheid voor, zoals de jaarbrochure van 2012-2013 laat zien. Nieuwe cruises gaan naar bestemmingen als de Rode Zee, Bonaire en de Franse Antillen. Maar ook voor mensen die liever meteen in Nederland opstappen zijn er veel mogelijkheden, van de Baltische Staten tot de Noordkaap en van Ierland tot Ijsland. En er is meer leuk nieuws voor op zee: in 2013 komt de MSC Magnifica voor de eerste keer naar Nederland en introduceert MSC Cruises haar nieuwe schip MSC Preziosa. In Mediterrane sferen rond de wereld varen kan dan met dertien luxe schepen.

Het mooiste water

Rode Zee, Caribische Zee of Middellandse Zee? De bestemmingen van MSC Cruises liggen aan het mooiste water en hebben ook aan land veel te bieden. Zo staan op de nieuwe reis rond de Rode Zee de Egyptische piramiden, het wereldwonder Petra en badplaats Eilat op het programma. Wie het Caribisch aan wil pakken kiest de eiland-hop-cruise naar de Franse Antillen en duikt in het relaxte leven op Antigua, Martinique en Guadeloupe. En dan is er nog de paradijselijke cruise naar Bonaire, die verder ook Aruba, Colombia en Jamaica aandoet. Veel reizen zijn te boeken op basis van Fly & Cruise, waarbij vluchten en transfers zijn inbegrepen. Wie ultra all-inclusive wil genieten boekt het Allegrissimo-pakket, waarbij speciaal geselecteerde topwijnen, cocktails en gezonde smoothies en sapjes zijn inbegrepen.

Aan de Nederlandse kade

Ieder jaar organiseert MSC Cruises een keur aan reizen met vertrek vanuit Nederlandse havens. Het aanbod in de nieuwe jaarbrochure is divers met 8-, 12- en 15-daagse cruises naar de imposante Noorse Fjorden en de Noordkaap, een 12-daagse reis naar fascinerend IJsland of een 12-daagse tocht langs de indrukwekkende Baltische hoofdsteden. Naar het zuiden afreizen kan ook, met de 11-daagse cruise over de Atlantische Oceaan langs plaatsen als Vigo, Lissabon en Bilbao. Wie liever bij onze westerburen een kijkje neemt boekt een 10-daagse cruise naar Engeland en Schotland of een 12-daagse cruise naar Ierland. Bij al deze reizen geldt dat zowel vertrek als aankomst in Amsterdam of IJmuiden is. Familieleden kunnen dus heel ouderwets uitzwaaien vanaf de kade en over de zee turen als het schip na een mooie reis de Nederlandse haven weer aandoet.

Kennis maken

In de jaarbrochure 2012-2013 van MSC Cruises kan al op papier kennis met haar gemaakt worden: de MSC Preziosa. Deze gloednieuwe aanwinst in de MSC Fantasia klasse is het dertiende schip van de rederij en wordt in 2013 in de vaart genomen. Net als haar moderne zusterschepen is de MCS Preziosa voorzien van alle comfort en service waar MSC Cruises om bekend staat. Samen met de MSC Divina beschikt MSC Preziosa over familiehutten. Deze dubbele kamers zijn geschikt voor families – of vriendengroepen – tot zes personen. Daarnaast is het schip uitgevoerd met innovatieve technologische snufjes die zorgen voor een meer duurzame en milieuvriendelijke vaart. Aan boord zijn verder exclusieve designer suites en de MSC Aurea Spa te vinden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Egypte

 

Reviews lezen over Egypte

Meer informatie over Egypte vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Egypte. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Egypte

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.