‘Faces of Holland’ vertelt verhaal achter Nederlandse iconen

‘Faces of Holland’ vertelt verhaal achter Nederlandse iconen

Het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) lanceert 10 september 2012 een campagne, ‘Faces of Holland’, om de Nederlandse iconen onder de aandacht te brengen. De campagne vertelt de inspirerende verhalen achter Nederlandse iconen als tulpen, fietsen en de Nederlandse grachten. ‘Faces of Holland’ benadrukt de diversiteit van Nederland ter promotie van Nederland als vakantieland. Nederlandse iconen worden met het heden verbonden.

Verbinding verleden met het heden

De campagne richt zich op first time visitors. Deze bezoekers associëren Nederland veelal met klassieke iconen zoals molens, tulpen en kaas. De campagne haakt daarop in en laat de iconen op een nieuwe manier zien. Het verbinden van verleden en heden staat centraal binnen de campagne. Op de website www.holland.com/faces ziet de bezoeker korte filmpjes die het verhaal achter een icoon vertellen, ondersteund met content, beeld en praktische informatie.

Faces of Holland vertelt het verhaal achter typisch Nederlandse iconen

Bijna 1,5 miljoen bezoekers en 750 miljoen bestedingen

Nog steeds komen veel bezoekers naar Nederland voor onze bijzondere iconen: het gaat om bijna 1,5 miljoen bezoekers die hier zo’n 750 miljoen euro uitgeven. Deze bezoekers zijn met name afkomstig uit de intercontinentale markten en Zuid-Europa. De campagne loopt hoofdzakelijk via online kanalen en sociale media in Frankrijk, Spanje, Italië en de Verenigde Staten. De doelstelling van de campagne is om zo’n 70.000 extra bezoekers aan te trekken.

Samenwerking sleutel tot succes

Zoals gebruikelijk in Holland-marketing wordt ook binnen deze Faces of Holland-campagne samengewerkt met Nederlandse maar ook buitenlandse partijen zoals lokale bookingsplatforms en vervoersorganisaties. Dit past binnen de strategie van het NBTC om zo veel mogelijk relevante (inter)nationale partners en middelen te bundelen om de marketingkracht voor de bestemming Nederland te vergroten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.