Theaterstuk Glasliefde over Copier in Nationaal Glasmuseum

Theaterstuk Glasliefde over Copier in Nationaal Glasmuseum

Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam zal tot eind september met het unieke theaterspektakel ‘Glasliefde’verschijnen. ‘Glasliefde’ gaat over het leven van Nederlands beroemdste glaskunstenaar A.D. Copier. Dit prachtige theaterstuk laat op meeslepende wijze Copiers jeugd, studie, werk, huwelijk, carrière, glaskunst en ontwerpen zien, tegen de achtergrond van de Leerdamse glasfabriek en plaatsgenoten in zijn tijd.

Productie ‘Glasliefde’

Glasliefde’ wordt van 8 tot en met 30 september 2012 op elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 20.00 tot 22.00 uur opgevoerd in de lommerrijke tuin achter de villa’s van het Nationaal Glasmuseum. Aan het theaterspektakel werken dertig professionele en amateur spelers, dansers, zangers en muzikanten mee. Het verhaal, de liedjes, de choreografie, kostuums, decors en lichtbeelden zijn speciaal voor ‘Glasliefde’ gerealiseerd naar een idee (en onder regie) van Marij van den Heuvel.

Bezoek het indrukwekkende ‘Glasliefde’ in Leerdam

100 jaar Copier

Leerdam viert honderd jaar Copier met de definitieve biografie/encyclopedie ‘Copier Compleet’, met overzichtstentoonstellingen van Copier’s oeuvre in het Nationaal Glasmuseum, en met het theaterstuk ‘Glasliefde’ over het leven van Andries Copier met het Glasmuseum als historisch decor. Bekende Leerdamse glaskunstenaars en meesterglasblazers werken mee aan ‘Glasliefde’ met speciaal geblazen glaskunst. ‘Glasliefde’ speelt van schemer tot donker in de open lucht, maar het publiek zit comfortabel op een overdekte tribune met plaats voor vierhonderd personen.

Kaarten kopen voor Glasliefde

Voor het kopen van toegangskaarten voor Glasliefde in Leerdam gaat u naar www.glasliefde.nl.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Leerdam

Reviews lezen over Leerdam

Meer informatie over Leerdam vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Leerdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Leerdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.