Culinair Hongkong toont zich van beste culinaire zijde

Culinair Hongkong toont zich van beste culinaire zijde

Hong Kong is 365 dagen per jaar een groot culinair paradijs. November is een extra bijzondere maand op dit gebied, deze maand profileert zich als smaaksensatiebestemming. Hierin vindt de Hong Kong Wine & Dine Month plaats, met talrijke foodfestivals en restaurantacties. Het Hong Kong Wine & Dine Festival is hier een belangrijk onderdeeel van, dit is een indrukwekkend eetfestiviteit wat dit jaar voor de 4e maal plaatsvindt. Het bijzondere eet- en drinkfestijn heeft een mooie plek veroverd in de toptien van ForbesTraveller.com.

Bezoek het Hong Kong Wine & Dine festival voor culinair genot

Uitgaan en wijn proeven

Niet alleen vanwege de aanwezigheid van honderden stands en stalletjes, maar ook om de grote variëteit in keukens en wijnen van de hele wereld en niet in de laatste plaats door het magistrale uitzicht op de skyline van deze metropool. Het Hong Kong Food en Wine Festival vindt plaats van 1 tot en met 4 november aan de West Kowloon Waterfront Promenade in Tsim Sha Tsui. Dit smaakfestival is een onderdeel van de themamaand met daarnaast onder andere verschillende culinaire cursussen voor toeristen, een carnivaloptocht in een van Hongkong’s beste uitgaansgebieden Lan Kwai Fong op 17 en 18 november en het World of Food and Music evenement in Stanley. En wil je in het mekka van de wijnwereld vertoeven en proeven, tijdens de vakbeurs International Wine and Spirits Fair heeft het publiek toegang op 10 november. De hele maand hebben veel toprestaurants speciale aanbiedingen.

Culinaire toer

Onder de lessen en tours die worden aangeboden bijvoorbeeld de Hong Kong Foodie toer, een 3½ uur durende wandelontdekkingstocht door de wijken Central en Sheung Wan. Onder leiding van een ervaren gids bezoekt men verschillende eetgelegenheden en proeft men lokale gerechten proeft (wonton noodels, varkenrijst, Chinese thee, dim sum, verse sap en een heerlijke lokale dessert). Tijdens de wandeling vertelt de gids leuke wetenswaardigheden over de geschiedenis van Hongkong en het leven in deze metropool.

Dim sum cursus

Een bezoek aan Hongkong is eigenlijk niet compleet wanneer je geen kookworkshop gevolgd hebt. Toeristen kunnen keuze maken uit verschillende workshops waaronder de populaire Dim Sum gerechten. Op verschillende data in november kan men leren hoe deze overheerlijke Chinese snacks te bereiden. Locatie is de Easy 123 Dining and Cooking Studio aan 18 Hanoi Road in Tsim Sha Tsui. Data zijn 6, 9, 13 en 23 november tussen 14.00-16.00 uur. Na de les volgt een Dim Sum lunch. Op deze locatie worden eveneens andere cursussen georganiseerd waaronder het bereiden van twee bekroonde gerechten en een kookles met topchef Ricky Cheung en onbeperkt champagne drinken.

Doe een Dim Sum cursus in Hong Kong

Wine & Dine Tour

Een andere onderhoudende toer is de Hong Kong Wine & Dine Tour op dinsdagen. Deelnemers worden opgehaald vanaf de hotellobby, dan naar de 8th Estate Winery wijngaard gebracht voor een rondleiding en proeverij, dan per boot naar Lamma eiland voor een rondleiding door het vissersdorp en daarna een diner in visrestaurant. De toer wordt afgesloten met de Symphony of Lights Show – een multimediale licht en muziek show op ruim 40 gebouwen aan weerszijden van Victoria Harbour.

Ronddobberen in Chinese jonk

Genieten van het weergaloze uitzicht op de skyline van Hongkong met een drankje in de hand. Iedere avond vertrekt om 18.00 uur vanaf Pier 9 op Central in Hong Kong eiland en 15 minuten later van Kowlooon Public Pier nummer 3 een authentieke Chinese jonk voor een pre-dinner sunset cruise door de haven van Hongkong. In de prijs inbegrepen een open bar met alcoholische en non-alcoholische dranken.

Voor nadere informatie en/of foto’s kunt u contact opnemen met het pr-bureau van Hongkong:
Baltus Communications, Marcel Baltus, tel: 070 – 365 21 23 of e-mail info@baltuscom.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hong Kong

 

Reviews lezen over Hong Kong

Meer informatie over Hong Kong vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hong Kong. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Hong Kong

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.