Champagnepas geeft korting op bezoek champagnehuizen

Champagnepas geeft korting op bezoek champagnehuizen

Een vakantie in de Champagne-Ardenne is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan een of enkele van de tientallen champagnehuizen die de regio telt. Voor wie er tijdens een verblijf in die streek een redelijk aantal wil gaan bezoeken kan de aanschaf van de speciale l’OenoPass Champagne pas interessant zijn. Daarmee krijgt men 50% korting op toegangsprijzen tot geselecteerde champagnehuizen.
De pas komt in twee varianten: een voor vijf champagnehuizen en een voor tien champagnehuizen, kost respectievelijk €25 en €50 per persoon en is geldig voor de periode van een jaar na aankoopdatum. Het geeft toegang tot de betreffende champagnehuizen en is inclusief een glas champagne per huis. De pas kan online gekocht worden op www.oenopass.net waar ook een Engelstalige brochure gedownload kan worden.

Vijf champagnehuizen

De pas is een initiatief van het verkeersburo van de Champagne-Ardenne en reisburo Via-Voyages. De crème-de-la-crème van champagnehuizen zijn voor deze actie geselecteerd. In de vijf-huizen-versie onder meer de Pommery’S Estate in Reims met 18 km aan champagnekelders, het Champagnehuis Bonnaire in Cramant en het Champagnehuis Drappier in Urville.

Tien champagnehuizen

In de 10-huizen-versie onder meer ook het vermaarde G.H. Mumm champagnehuis in Reims – in de kelders liggen tot 25 miljoen flessen, het champagnehuis J. de Telmont in Damery en het champagnehuis Guy de Forez in les Riceys. Ook krijgt men met deze pas toegang tot het fascinerende wijnmuseum in de vuurtoren van Verzenay.

Bereikbaarheid Champagne-Ardenne

De regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en grenst aan België en ligt tussen de Franse regio’s Picardië en Lorraine. Het bestaat uit de departementen Ardennes, Aube, Marne en Haute-Marne. Het is zowel met de auto als de trein zeer goed bereikbaar. Afstand vanaf Amsterdam tot de belangrijkste stad Reims bedraagt ruim 5 uur. Met de Thalys reist men nu via een overstap in Parijs met TGV Est in 45 minuten naar bijvoorbeeld Reims of in 1 uur naar Châlons-en-Champagne.

Hotels in de Champagne streek

Na een dag champagne proeven is er niets fijner dan ontspannen in een fijn hotel. We hebben een selectie hotels voor u gemaakt op easytobook.com en op booking.com.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Ardennen

 

Reviews lezen over Champagne-Ardenne

Meer informatie over Champagne-Ardenne vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar de Champagne streek. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Champagne-Ardenne

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.