Texelpost VVV Texel laat eerste flessenpost 2.0 te water

In Texel wordt door VVV Texel deze maand als eerste in Nederland flessenpost 2.0. verzonden. Een boei wordt te water gelaten en is exact te volgen op internet via GPS navigatie. Op afstand kan iedereen de boei vullen met ouderwetse papieren flessenpost, maar ook met berichten via social media. De vinder van de fles ontvangt ook cadeaus van Texelse ondernemers. Vanaf een reddingsboot van de KNRM wordt de boei ‘Texelpost’ op 25 augustus 2012 te water gelaten.

Texelpost

Waar Texelpost precies wordt gedropt, wordt nog goed geheim gehouden. Na de tewaterlating op 25 augustus kan iedereen via www.texelpost.nl en het twitteraccount @Texelpost volgen waar de boei ‘vaart’ en zich haasten naar de aanspoelplek. De vinder wint alle flessenpost 2.0 en cadeaus, waaronder een verzorgde Zo Texels-vakantie op Texel.

Geboeid op Texel

Bedenker van Flessenpost 2.0 is Dries de Winter, een eigenzinnige Texelaar bekend van zijn twitter-actie #jenaaminhetzand. De Winter:

In tegenstelling tot flessen, zijn boeien beter bestand tegen weer en wind. Niet alleen door het materiaal, maar vooral door de vorm. Dat bracht me op het idee om social media en flessenpost te combineren en een leuke actie te bedenken: flessenpost 2.0. Niet voor slechts één vinder, maar voor iedereen; volgers op Twitter en Facebook winnen ook prijzen. Het is een spel waarbij je samen gokt waar de boei aanspoelt, oude romantiek in een nieuw jasje. Op de site Texelpost.nl kun je de boei volgen via een GPS-systeem en ook flessenpost digitaal posten. Het lijkt mij superspannend om te zien waar Texelpost terecht komt en wie ‘m als eerste vindt!

Zo Texels hoofdprijs

Op de boei staan instructies hoe de vinder de flessenpost en cadeaus bemachtigt. Hoofdprijs voor de vinder van de eerste Flessenpost 2.0: een compleet verzorgde vakantie op Texel uit het pakket van Zo Texels. Bij ‘Zo Texels’ draait het om kleinschalige gastvrijheid en bijzondere belevenissen, aangeboden door authentieke eilanders. Jacco Dros, coördinator bij Zo Texels vertelt: “Texelpost is nou een typische actie van een authentieke, eigenwijze eilander. En daarmee helemaal Zo Texels.”

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Texel

Meer informatie over Texel vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Texel. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Texel

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.