In Kenia is het Amazing Kenya Retreat lodge geopend

In Kenia is het Amazing Kenya Retreat lodge geopend

Kenia is sinds 25 juli 2012 een lodge rijker, de Amazing Kenya Retreat. Dit kleinschalige, eco-vriendelijke luxe resort is opgericht door de Nederlanders Ditty en Jan Peek. De lodge ligt midden in de savanne van Maanzoni, wat het echte safarigevoel geeft. Tevens ligt de lodge op slechts 50 minuten afstand van hartje Nairobi. Amazing Kenya Retreat biedt een comfortabel verblijf met een adembenemend uitzicht en de ideale uitvalsbasis voor activiteiten.

Indeling Kenya Retreat

De huizen zijn in Afrikaanse stijl gebouwd en bieden privacy. Het hoofdgebouw heeft een grote veranda met fantastische panaroma-views over Maanzoni – Lukenya. De lounge- en eetkamer zijn bijzonder gedecoreerd met onder andere twee openhaarden, zodat ook op de wat frissere avonden het knus is. Als er geen bewolking is, heeft de lodge uitzicht op Mt. Kenya welke op 150 kilometer ten noorden ligt. In dit gebied wonen giraffen, zebra’s, gazelle’s, wildebeesten, antilope’s en vele Oost Afrikaanse vogelsoorten, die je al lopende, te paard of fietsend door de savanne kunt spotten. De lodge organiseert verschillende activiteiten van een ‘bush breakfast’ en ‘sundowner’ tot een bezoek aan een lokaal dorp of de dichtstbijzijnde markt. Dit alles op maar 35 minuten afstand van Jomo Kenyatta International Airport.


Achtergrond Kenya Retreat

De oprichters Ditty en Jan Peek uit Nederland vierden in 2007 uitgebreid vakantie in Kenia, waar ze geïnspireerd werden door de prachtige natuur, rijke cultuur en vriendelijke bevolking. Naast de wildlife safari’s, stranden en culturele plaatsen hebben ze ook de armere gebieden en weeshuizen bezocht, zodat ze een ‘echt’ beeld kregen van het land. Geïnspireerd door hun christelijk geloof en hun normen en waarden besloten ze deze ‘real experience’ ook mogelijk te maken voor anderen en daarbij rekening te houden met de natuur en bevolking. De missie is om een duurzame vorm van inkomen voor 10 tot 15 Kenianen te realiseren zodat zij hun familie kunnen supporten. Amazing Kenya Retreat is het resultaat!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kenia

 

Reviews lezen over Kenia

Meer informatie over Kenia vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kenia. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Kenia

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.