Kinderdijk mooiste plek van het Groene Hart volgens Facebook

Kinderdijk is met 1200 van de 3400 stemmen op Facebook verkozen tot de ‘Mooiste plek van het Groene Hart’. Het pittoreske historische centrum van Oudewater eindigde met 1008 op de tweede plaats. Op de derde plek is het gebied rondom de Nieuwkoopse Plassen geëindigd.

kinderdijk wedstrijd

Bezoekmolen van Kinderdijk

In de zomer is de bezoekmolen van Kinderdijk dagelijks te bezoeken tussen 9.30 uur en 17.30 uur. Het gebied rond Kinderdijk leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten; bijvoorbeeld vanaf het Toeristisch Overstappunt Alblasserdam. Op vrijdag-, zaterdag en zondagmiddag organiseert heksenstad Oudewater een rondvaart door de grachten. De Heksenwaag en het Touwmuseum zijn bekende toppers voor een bezoekje met kinderen.

De Nieuwkoopse Plassen, onlangs nog het toneel van de finaledag van het Nationaal Regenboog Evenement, vragen om een verkenning per boot. Dat kan bijvoorbeeld vanuit het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Met de Blauwjantje zijn elke vrijdag Zwoele Zomeravondtochten te maken. Bovendien zijn er deze zomer allerlei leuke evenementen voor de kinderen, zoals de Wilde Zomer Safari en Uilenballen uitpluizen.

Evenementen in het Groene Hart

 • Tot en met 22 september: Tentoonstelling Sportief Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel
 • Met deze tentoonstelling over sport en spel in de Krimpenerwaard sluit het Streekmuseum Krimpenerwaard aan bij de Olympische koorts. Er zijn foto’s te zien uit de tijd dat aerodynamische pakken nog niet vanzelfsprekend waren.

 • 21 juli: Koken op houtvuur in Zoeterwoude en de hele zomer in Lekkerkerk
 • Een workshop Avontuurlijk koken op houtvuur op Boerderij Rustdam. Niet alleen buiten eten, maar ook buiten koken, en dan niet op de barbecue. Er wordt gekookt in grote potten, hangend boven een houtvuur. Dat kan ook de hele zomer bij Geitenrijk in Lekkerkerk.

 • 21 juli tot en met 22 september: Boerendoolhof in Kamerik
 • Verdwalen tussen metershoog maïs. Voor wie de weg kwijt is, biedt de uitkijktoren uitkomst. Het boerendoolhof is op 27 juli en 24 augustus ook ‘s nachts open en dan een echt spookdoolhof.

 • Laatste zaterdag van de maand; onder andere 28 juli: Rondleiding Fort Ruigenhoek, in Groenekan
 • Tijdens een rondwandeling met een gids van Staatsbosbeheer het fort op de Ruigenhoekse Dijk ontdekken. Wat was de aanleiding voor de bouw van het fort? Waarom op deze plek? Welke functies had het fort? Hoe komt het fort aan de weelderige begroeiing? Voor groepen is de rondleiding ook op andere dagen te boeken.

 • 28 juli: Lange tafels in de boomgaard in Woerden en op 4 augustus in Linschoten
 • Lekker eten in de buitenlucht aan lange tafels waar iedereen nieuwe mensen leert kennen.
  Op 28 juli is er bij kaasboerderij Janmaat een speciale kindereditie. De kinderen mogen helpen met kaas maken en krijgen een rondleiding. Zij kunnen met hun ouders smullen van brood, kaas, soep en salades.
  Op 4 augustus staan de tafels in de boomgaard van Fruithandel Vlooswijk voor een landelijk vijfgangendiner.

 • 30 juli t/m 12 augustus: Internationaal Romeins Festival Archeon in Alphen aan den Rijn
 • Twee weken lang is Archeon overspoeld door Romeinen. Er zijn extra shows, activiteiten en demonstraties van het Engelse Legio Secunda Augusta.

 • 18 augustus: Avifauna blijft wakker in Alphen aan den Rijn
 • Een zomeravond vol spelletjes, een unieke vogeldemonstratie, marktkraampjes en lekker eten en drinken. De avond staat in het teken van bomen. De entree voor de zomeravond bedraagt € 3,50 en wordt gedoneerd aan een goed doel.

 • 18 augustus en 8 september (open monumentendag): Vaartocht langs de Oude Hollandse Waterlinie – startpunt Bodegraven
 • De boot van de Watersnip vaart van Bodegraven naar Haastrecht via de Oude Rijn, de Linschoten en de Hollandsche IJssel en passeert de plaatsen Woerden, Oudewater en Haastrecht. De terugweg naar Bodegraven wordt per bus afgelegd.

 • 19 augustus: Romantische Openluchtconcerten Kasteel de Haar in Haarzuilens
 • Het grootste kasteel van Nederland is het decor voor twee bijzondere concerten; ‘s middags het Do-Re-Mi Familie Concert met de grootste hits en meezingers uit musicals en films, zoals Annie en Lion King. Optredende artiesten: onder meer Joke de Kruijf en Tony Neef. ‘s Avonds staan de musicals ook centraal in een romantisch concert van het New Symphonic Orchestra, het Dutch Event Choir en bekende musicalsterren.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.