Merendeel Lonely Planet Top attracties Noorwegen te zien

Merendeel Lonely Planet Top attracties Noorwegen te zien

De bekende reisgidsenserie Lonely Planet (LP) bracht onlangs een ‘Top 17 Experiences in Norway’ uit, 17 bezienswaardigheden in Noorwegen die zeer worden aanbevolen. Op de lijst prijken onder meer de Werelderfgoed Geirangerfjord in het zuidwesten van Noorwegen, een imponerende 15 km lange fjord en de prachtige gerestaureerde Bryggen Hanzehuizen langs de kade in het centrum van de stad Bergen.

Art Nouveau stad Ålesund

Ook de Art Nouveau stad Ålesund heeft een plaats in de top 17 veroverd: na een grote brand in 1904 werd de stad weer opgebouwd in een schitterende Jugendstil stijl. Daarnaast zijn must-see attracties het Noorderlicht, de Sami cultuur, de Noorse eilandengroep Svalbard met zijn ijsberen en een huskysleehondentocht. Maar liefst 15 van de 17 aanbevelingen kunnen makkelijk tijdens een vaart met Hurtigruten of met een excursie vanaf een van de havens bezocht worden. Een overzicht van de 17 top attracties staat op http://www.lonelyplanet.com/norway/travel-tips-and-articles/76684. Reisorganisatie BBI Travel biedt in Nederland het volledige pakket aan Hurtigruten reizen aan, zie www.demooistezeereis.nl of www.bbi-travel.nl.

Wild life tochten in Noorwegen

LP aanraders zijn bijvoorbeeld wildlife tochten – Hurtigruten biedt onder meer zeearenden en koningskrabben safari’s aan, de steden Tromsø en Oslo en de treinrit van Oslo naar Bergen, door verschillende ranglijsten bestempeld als een van de mooiste treinritten ter wereld. Dit traject loopt eerst door uitgestrekte bosgebieden, daarna over de Hardangervidda en dan afdalend naar de prachtige fjorden en de mooie stad Bergen.

Uiteraard staat ook de Hurtigruten vaartocht langs de Noorse kust op de hitlist, alsmede een bezoek aan de Lofoten eilandengroep ten noorden van de Poolcirkel – die met een Hurtigruten tocht bezocht worden. Ook de tientallen staafkerken zijn volgens Lonely Planet het bezoeken waard. Deze geheel uit hout opgetrokken kerken liggen verspreid over Noorwegen.

De enige twee bezienswaardigheden op de lijst die niet via Hurtigruten te zien zijn, zijn de Pulpit Rock, een enorme klif met een geweldig uitzicht. Het is goed te doen tijdens een dagtocht vanuit bijvoorbeeld Stavanger, de wandeling er naar toe neemt twee uur in beslag. De andere is wandelen in het ruim 1100 m² grote Jotunheimen National park in de provincies Oppland en Sogn og Fjordane.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noorwegen

 

Reviews lezen over Noorwegen

Meer informatie over Noorwegen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noorwegen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Noorwegen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.