Antwerpen viert dit jaar groot wandelfeest

Antwerpen viert dit jaar groot wandelfeest

In Antwerpen worden dit jaar, als eerste Vlaamse provincie, de wandelnetwerken afgerond. Dit wordt dan ook groots gevierd door middel van een, door Toerisme Provincie Antwerpen georganiseerd, wandelfeest. Jong en oud kan kennismaken met de 12 wandelnetwerken langs diverse knooppunten die Antwerpen rijk is tijdens ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’. De wandeling vindt plaats op zondag 23 september 2012 in 12 gemeenten verspreid over de provincie Antwerpen.

Antwerpen viert wandelfeest

Een rustgevende wandeling door Antwerpen

We hebben vandaag allemaal nood aan ruimte, authenticiteit en rust. Dat alles bij voorkeur dicht bij huis. Een deugddoende wandeling past perfect in dat plaatje

aldus gedeputeerde voor Toerisme Antwerpen Inga Verhaert.


 

12 wandelnetwerken in de Provincie Antwerpen

Drie jaar lang werkten Toerisme Provincie Antwerpen en haar partners intensief aan de realisatie van 12 wandelnetwerken langs knooppunten, samen goed voor ruim 4.000 km wandelplezier. Meer dan de helft van de trajecten bestaat uit onverharde paden. Antwerpen zal hiermee de eerste provincie zijn die haar wandelnetwerken, vergelijkbaar met het populaire fietsknooppuntennetwerk, afrondt.

Feest in de provincie

Om dat te vieren organiseert Toerisme Provincie Antwerpen op zondag 23 september 2012 een groot wandelevenement. Die dag zal men in 12 gemeenten, verspreid over de provincie, kunnen kennismaken met evenveel wandelnetwerken.

Het hele jaar door kunnen wandelaars de drukte even achter zich laten in het ruisende loof of het wiegende gras, maar op 23 september 2012 ritselt er heel wat feestgedruis door het laatste zomergroen. De uitgebreide animatie voor, tijdens en na de wandeling maken van De Leukste en Langste Wandeling van het Land een heus feest voor iedereen. Dat vindt ook Inga Verhaert:

Het feit dat we de eerste Vlaamse provincie zijn die haar wandelnetwerken afrondt, vraagt om een feestje. En niet zomaar één… De Leukste en Langste Wandeling van het Land wordt een evenement om naar uit te kijken.

Korte en lange wandelingen in Antwerpen

Niemand hoeft thuis te blijven: er is de keuze tussen korte trajecten van 5 kilometer en iets uitdagender wandellussen van ongeveer 12 kilometer. Voor families met kinderwagens en natuurliefhebbers in rolwagens zijn er mooie, aangepaste routes.

Toerisme Provincie Antwerpen presenteert de 12 wandellussen en de bijbehorende feestelijkheden tijdens een persconferentie op 13 augustus 2012 in Malle. Daarna kan iedereen voor informatie terecht bij het infokantoor van de deelnemende gemeenten: Kasterlee, Mariekerke (Bornem), Westerlo, (Klein-)Willebroek, Ravels, Kalmthout, Malle, Turnhout, Balen, Mol, Lier en Vorselaar en via de website www.DeLeuksteEnLangsteWandeling.be.

Inga Verhaert:

De wandelnetwerken zijn binnenkort klaar, maar dat betekent niet dat onze inspanningen dan stoppen. De wandelaar kan op beide oren slapen. Toerisme Provincie Antwerpen zal blijven werken aan en investeren in een kwaliteitsvol wandelaanbod.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Antwerpen

 

Reviews lezen over Antwerpen

Meer informatie over Antwerpen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Antwerpen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Antwerpen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.