Bezoek legendarisch Noord Dakota

Bezoek legendarisch Noord Dakota

Met de slogan “Arrive a guest. Leave a legend.” lanceert Noord Dakota dit jaar een nieuwe campagne om meer bezoekers naar deze relatief onbekende Amerikaanse staat te trekken. Maar liefst tien nieuwe printadvertenties en zes verschillende tv spotjes laten zien dat Noord Dakota de ideale bestemming is voor een legendarische vakantie.

Onbekend maakt onbemind


Hoewel Noord Dakota bij de meeste reizigers misschien niet bovenaan hun wensenlijstje staat, heeft deze staat de bezoeker veel te bieden. Voor actieve reizigers zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, vissen of golfen. Ook is het mogelijk om op een echte ranch te overnachten of om bijvoorbeeld de legendarische route van ontdekkingsreizigers Lewis en Clark te volgen.


Cultuur & natuur

Voor een echte Wild West ervaring kan men een cowboy rodeo of een echte powwow bezoeken. Tijdens deze culturele bijeenkomst komen leden van verschillende indianenstammen bij elkaar om te dansen in traditionele kledij en muziek te maken. In hoofdstad Bismarck vindt elk jaar in september een grootse powwow plaats, waar maar liefst 1.500 dansers en muzikanten bij elkaar komen. Een uniek evenement om mee te maken! Ook voor natuurliefhebbers is Noord Dakota een geweldige bestemming. Op ruim twee uur rijden van Bismarck, in het uiterste westen van de staat, kunnen zij hun hart ophalen in het naar de legendarische president Theodore Roosevelt vernoemde National Memorial Park.

Bereikbaarheid Dakota

Noord Dakota is vanuit Nederland te bereiken vanuit Minneapolis, Minnesota (met rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam) of via Rapid City, South Dakota. Op de website van Noord Dakota is alle toeristische informatie over deze legendarische staat te vinden. Ook kan men hier de travel guide 2012 downloaden of printen.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noord Dakota

 

Reviews lezen over Noord Dakota

Meer informatie over Noord Dakota vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nort Dakota. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Noord Dakota

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.