Mecklenburger Radtour fietsvakanties in Duitsland

Mecklenburger Radtour fietsvakanties in Duitsland

Fietsvakantiespecialist Mecklenburger Radtour breidt het aanbod van 2012 uit met gethematiseerde fietsvakanties in Europa. Belangrijke factoren voor de nieuwe fietstrajecten zijn water en wijn. Nieuwe rondreizen met het thema water zijn onder andere de ‘3 meren tour’ door Duitsland en Oostenrijk en de ‘Rijn-radweg’, die door het Rijndal, de Elzas en Breisgau voert. Voor wijnliefhebbers introduceert Mecklenburger Radtour de Oostenrijkse ‘Wijn district-ronde’, een relatief eenvoudige route met veel aandacht voor wijnproductie en cultuur.

In het spoor van de natuur

Hoe kun je je beter laten leiden dan door de natuur zelf? Bij de op water geïnspireerde rondreizen van Mecklenburger Radtour volg je de routes van de rivieren en meren. Zo doe je bij de 8-daagse ‘3 meren tour’ drie indrukwekkende meren aan in Oostenrijk en Duitsland (Waginger See, Chiemsee, Köningssee). Wie het water niet uit het oog wilt verliezen, kiest voor de nieuwe ‘Rijn-Radweg’. De 7-daagse fietsroute start in Mainz, waarvandaan je simpelweg de Rijn volgt in Noordwestelijke richting tot aan Keulen. Door de aanwezigheid van kabelbanen en rivierboten is vals spelen op dit traject mogelijk. Fietsers die al dan niet het hele traject hebben afgelegd per fiets, kunnen ontspannen in één van de kuuroorden langs de route.


Fietsroutes om van te watertanden

Naast de bekende fietsroutes in de Elzas, zet Mecklenburger Radtour ook fietsroutes in Oostenrijk op de kaart. De ‘Wijn district-ronde’ start in Wenen en doorkruist het gehele wijndistrict, inclusief een uitstapje naar Tsjechië. Naast een wijnproeverij is ook een rondleiding door de ‘Retzer Elebniskeller’, de grootste historische wijnkelder van Oostenrijk, inbegrepen. Naast talloze wijnranken, leidt de route langs verschillende kloosters en de enige werkende windmolen van Oostenrijk.

Extra comfortabel reizen? Op 135 van de 150 fietstrajecten kun je naast reguliere fietsen ook e-bikes huren.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Reviews lezen over Mecklenburg

Meer informatie over Mecklenburg vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Mecklenburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Mecklenburg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.