Hongkong: meer groen dan wolkenkrabbers

Hongkong: meer groen dan wolkenkrabbers

Hoewel de metropool Hongkong vaak gezien wordt als een drukke stad met een indrukwekkende skyline van wolkenkrabbers gaat er achter deze façade een enorm groen gebied schuil. Van de totale landoppervlakte van bijna1100 km² is 70% groen gebied. Hongkong telt maar liefst 24 ‘country’ parken en vier beschermde zee reservaten. Er zijn tientallen bewegwijzerde trails te bewandelen, waaronder makkelijke paden die voor de hele familie geschikt zijn tot meerdaagse zware trektochten zoals de 100km lange MacLehose Trail.

Ook voor vogelliefhebbers

Ook vogelaars komen door de meer dan 440 vogelsoorten en 225 vlinders hier ruimschoots aan hun trekken en de bijzondere roze/grijs gekleurde dolfijnen zijn hier eveneens te bewonderen. ‘Hongkong is een droombestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het is in deze stad heel makkelijk om aan de 7 miljoen inwoners te ontsnappen en rust en ruimte op te zoeken,’ stelt Hong Kong Tourism Board directrice UK & Noord Europa Dawn Page. De zeer informatieve Engelstalige brochure ‘Inside Guide to Hikes and Walks in Hong Kong’ bevat duidelijke beschrijvingen van de wandelingen en wandeltochten, alsmede routekaarten en info over het openbaar vervoer naar startpunt en vanaf het eindpunt. Het is gratis verkrijgbaar bij de infokantoren van de VVV in Hongkong, waaronder die op de luchthaven. Het kan eveneens gedownload worden via de website www.discoverhongkong.com/dutch/, klik op de button Attracties en vervolgens op Groen. Ook is er in de Itunes app store een gratis Enjoy Hiking in Hong Kong app beschikbaar.


De moeder der tochten is de MacLehose Trail met een lengte van 100 kilometer, vernoemd naar de voormalige gouverneur Sir Murray MacLehose. Het pad is verdeeld over 10 etappes en gaat over zo’n 20 bergruggen in de New Territories.

Andere kuitenbijters zijn de 70km lange Wilson Trail, de 50km lange Hong Kong Trail en de 70 km lange Lantau Trail op het gelijknamige eiland.

Wandelen in Dragon Back op Hong Kong Island


Een prachtige en ook voor kinderen eenvoudige trippel is de Dragon’s back Trail op Hong Kong Island: een 8 km lange voettocht over een bergrug met prachtige vergezichten. Voor toeristen die niet veel tijd hebben is de Peak Circle Walk een aanrader; deze wandeling duurt 1,5 uur en start bij een van de populairste attracties van Hongkong, het Peak Tower uitkijkpunt op Hong Kong Island.

Vogelreservaat

Een ander relatief onbekend aspect van Hongkong is dat het een belangrijk vogelreservaat heeft waar vogels foerageren tijdens hun trektocht: de Mai Po Marshes. Duizenden vogels strijken hier neer op weg naar Noord Australië of Azië. Ook het aantal boom- en plantensoorten is indrukwekkend: respectievelijk zo’n 400 en 2000 hetgeen de bossen voor liefhebbers van flora en fauna een gewilde bestemming maakt. In het voorjaar en vroege zomer staat het meeste in bloei.

Dolfijnen spotten in Hong Kong

Een bijzonder verschijnsel in de wateren rond Hongkong zijn de ‘Chinese white dolphins’, het hele jaar door worden er ieder woensdag, vrijdag en zondag boot-tochten georganiseerd om deze dolfijnen te spotten.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hong Kong

 

Reviews lezen over Hongkong

Meer informatie over Hongkong vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hongkong. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Hongkong

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.