Jazz en blues wintersportarrangement Fins Lapland

Jazz en blues wintersportarrangement Fins Lapland

Voor liefhebbers van muziek is het Blues & Jazz festival in de Finse wintersportplaats Ylläs een bijzondere ervaring; 4 dagen lang treden talrijke bands op in hotels, kroegen en cafés in een sprookjesachtige wintersportomgeving. Het jaarlijkse festival vindt plaats van donderdag 26 tot en met zondag 29 januari 2021.

Finse wintersportbestemming

Ylläs ligt zo’n 150 kilometer ten noorden van de Poolcirkel en is bij de Finnen zelf de populairste wintersportbestemming in eigen land. Reisorganisatie BBI Travel biedt een 8-daagse arrangement aan inclusief directe vlucht Amsterdam Schiphol – Kitillä met vertrek op 22 januari. Nadere informatie op www.bbi-travel.nl. Het festival programma vindt men op www.yllas.fi/en. Prijs van het BBI Travel arrangement is 947 euro op basis van 4 personen inclusief directe retourvlucht Amsterdam – Kittilä, transfer naar accommodatie in Finse chalet met sauna en open haard plus een speciaal samengesteld excursiepakket waaronder een sneeuwscooter en huskysafari, een sneeuwschoenwandeling en een tocht in een rendierslee. Entrees tot de concerten zijn niet inbegrepen.

Muzikale Finse traditie

Sinds vele jaren staat Ylläs de laatste week van januari in het teken van blues en jazz muziek. Bands uit binnen- en buitenland treden op in verschillende locaties zowel overdag als ’s avonds. Er worden zo’n 25 concerten gegeven verdeeld over de vier dagen. Een festivalpas kost 85 euro of u koopt een entreekaart aan de deur. Prijzen van de tickets variëren van 5 euro tot een jazz diner van 38 euro.

Bijzondere wintersport bestemming

Tussen 25 december 2011 en 11 maart 2012 vertrekt er iedere zondag een direct vlucht van Amsterdam Schiphol naar de Noord Finse luchthaven Kittilä. In de nabije omgeving van Kittilä liggen de twee populaire wintersportgebieden Ylläs en Levi.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zweden

 

Reviews lezen over Lapland

Meer informatie over Lapland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lapland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lapland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.