Panamá maakt zich klaar voor 9e editie Jazz Festival

Panamá maakt zich klaar voor 9e editie Jazz Festival

Panamá bereid zich voor op de 9e editie van het Jazz Festival. Met de slogan ‘Vanuit het hart van Amerika voor de hele wereld…’ zal het Jazz Festival waarbij Kunst, Educatie en Cultuur centraal staan, een veelbelovend muziekspektakel voor iedereen worden tussen 16 t/m 21 januari 2012. Het festival wordt opgedragen aan de Panamese saxofonist Carlos Garnett.

Muzikale educatie

Met nationale en internationale artiesten als de Amerikaan John Scofield, de Cubanen Omara Portuondo en Chucho Valdés en de uit Puerto Rico afkomstige Charlie Sepúlveda, beloofd het grootste Panamese evenement van het jaar een gigantisch succes te worden. Het Jazz Festival, wat 9 jaar geleden is geïnitieerd door de Panamese pianist Danilo Perez, is vooral gericht op muzikale educatie. Alle uitgenodigde jazz artiesten geven tijdens het 6-daagse festival diverse masterclasses waar muziekstudenten vanuit Latijns-Amerika clinics kunnen bijwonen. Elk jaar nodigt het festival de meest prestigieuze onderwijsinstellingen uit om tijdens het evenement privé en- groepslessen te geven. De instituten die hun deelname voor 2012 al bevestigd hebben zijn onder andere Berklee College of Music, New England Conservatory, Conservatorio de Música de Puerto Rico en het Golandsky Piano Instituut van Princeton University. Voor diegene met een voorliefde voor Panamese folklorische muziek en/of klassieke muziek, goed nieuws want ook hierin worden diverse clinics gegeven. De muziek clinics vinden plaats van 16 t/m 20 januari in het conferentiecentrum ‘Centro de Convenciones de la Ciudad del Saber’ in Clayton, Panamá stad.

Jazz in Panamá

Het Panamá Jazz Festival is opgestart in 2003 door Danilo Perez. Zijn droom om in Panamá een hoogstaand internationaal Jazz festival op te starten werd hiermee werkelijkheid en sindsdien is het een groot succes. Met het Jazz festival wil Danilo door middel van het uitwisselen van muzieksoorten het leven van mensen verbeteren. Zijn doel is om zo veel mogelijk mensen te inspireren, te onderwijzen en jongeren een betere toekomst te geven door middel van muziek. Alleen tijdens de eerste editie al trok het festival meer dan 8.000 bezoekers en meer dan 200 muziek studenten die kennis wilden maken met de verschillende jazz artiesten. Vorig jaar trok het festival meer dan 25.000 bezoekers en 1.000 studenten vanuit de hele wereld.

Meer informatie over Panamá: www.visitpanama.com
Meer informatie over Panamá Jazz festival: http://www.panamajazzfestival.com/


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Panama

 

Reviews lezen over Panama

Meer informatie over Panama vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Panama. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Panama

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.