Denemarken 5e in Lonely Planet’s Top 10 beste reisbestemmingen

Denemarken 5e in Lonely Planet’s Top 10 beste reisbestemmingen

Internationaal erkende reisgids Lonely Planet heeft haar top 10 reisbestemmingen van 2012 bekend gemaakt en Denemarken staat op de vijfde plek, een eervolle vermelding, vóór exotische bestemmingen als Cuba en Taiwan.

Top 10 aanbevolen bestemmingen

Elk jaar komt Lonely Planet met een Top 10 van meest aan te bevelen reisbestemmingen ter wereld. In de nieuwste uitgave ‘Best in Travel 2012’ staat Denemarken op de vijfde plaats na (in deze volgorde) Oeganda, Myanmar (Birma), Oekraïne en Jordanië en vóór Bhutan, Cuba, Nieuw-Caledonië, Taiwan en Zwitserland.

Natuur, ‘hygge’, duurzaamheid, fietsland, plezierige en ontspannen leefomgeving

De zeer eervolle plaats op de lijst dankt Denemarken onder meer aan de mooie kusten, de hoge levenskwaliteit, de plezierige, ontspannen en stijlvolle leefomgeving en de inzet voor een betere wereld. Lonely Planet looft onder andere de inzet van de Denen op het gebied van groene technologie en van internationale hulpprogramma’s. De reisexperts loven ook het algemeen heersende gevoel van ‘hygge’ (gezelligheid) in Denemarken en prijzen het land voor de manier waarop het de fiets als verkeersmiddel in het dagelijks leven heeft geïntegreerd. Lonely Planet wijst op de 10.000 kilometer aan fietsroutes, op de ongeveer 4 miljoen fietsen die het land telt en op de gratis leenfietsen in diverse steden. ‘Juist de fiets is een voortreffelijk middel om het pittoreske Deense landschap te leren kennen en te genieten van de architectonische verrukkingen die Denemarken kent’, aldus het oordeel.

Skagen – een plaatje

Denemarken staat niet alleen vermeld in de Landen Top 10, maar komt ook aan bod in andere hoofdstukken, zoals ‘Top 10 places to put yourself in the picture – are they really as pretty as a picture? Walk into the World’s most famous works of art.’ Het pittoreske Skagen, aan de kust in het noordelijkste puntje van Jutland, wordt hier getipt.
In het Skagens Museum zijn werken te bewonderen van de kunstschilders die zich rond 1900 in het vissersdorpje vestigden vanwege de bijzondere lichtval. Een van de bekendste kunstenaars is P.S. Krøyer. Vanaf mei is de grootste tentoonstelling van zijn werk ooit te bewonderen in het Skagens Museum.

Meer informatie: www.lonelyplanet.com en www.visitdenmark.nl


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Denemarken

 

Reviews lezen over Denemarken

Meer informatie over Denemarken vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Denemarken. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Denemarken

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.