Dik pak sneeuw openingsweekend Ischgl

Dankzij sneeuwkanonnen ligt er een flink pak sneeuw op de pistes in het skioord Ischgl, wat komend weekend zal openen. Het trendy skioord vervangt de uitblijvende natuurlijke sneeuw met 1.000 sneeuwkanonnen. Met man en macht wordt er gewerkt om de enthousiaste wintersporters niet teleur te stellen. De ruim 71 km Silvretta Arena piste is inmiddels bedekt met een flinke sneeuwdeken. Vanaf 25 november zijn 23 gondels en stoeltjesliften in beweging. Het seizoen wordt door de Zweedse muzieklegende Roxette afgetrapt op zaterdag 26 november.

Sneeuw in de maak

Tientallen piste-bully’s en 60 medewerkers van de Silvretta Seilbahnen maken overuren om de pistes optimaal te prepareren. Grote bergen sneeuw worden door de sneeuwschuivers over de piste verspreid en vervolgens geprepareerd. Dankzij de lage temperaturen in het hooggebergte, kan er volop sneeuw worden gemaakt. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in sneeuwmachines, waardoor de wintersporter vrijwel altijd verzekerd is van voldoende sneeuw in het winterseizoen.

Sneeuwzeker Ischgl

Dankzij de hoge ligging van het skigebied Silvretta Arena is de sneeuwzekerheid van Ischgl groot. Ruim 90% van de pisten ligt boven de 2.000 meter. Traditiegetrouw is Ischgl één van de eerste wintersportgebieden die open gaat. Veel liefhebbers grijpen de kans om vroeg in het seizoen op de latten of het snowboard te staan. Het concert van Roxette is gratis toegankelijk op vertoon van een geldige skipas. Meer informatie over het skigebied en accommodatie op www.ischgl.com.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Ischgl

Meer informatie over Ischgl vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Ischgl. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Ischgl

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.