Hurtigruten vaart weer langs Noorse kust

Hurtigruten vaart weer langs Noorse kust

Vanaf februari 2012 kunnen toeristen weer genieten van MS Finnmarken’s paradepaardje Hurtigruten voor een zeereis langs de kust. Het schip werd eind 2009 als hotelschip naar Australie gehaald. MS Finnmarken is het jongste luxe schip in de Hurtigruten vloot van 13 schepen. In 1893 leverden de ‘Hurtigruten’ vracht af langs de kust van Noorwegen, vandaar de naam.

Moderne twist oude route

Vandaag de dag kunnen toeristen met moderne schepen dezelfde route ervaren. Reisorganisatie BBI Travel is officieel vertegenwoordiger van de rederij in Nederland en heeft een groot aanbod aan Hurtigruten reizen variërend van 1 tot en met 15 dagen Ook kan men nu al passages boeken met MS Finnmarken voor verschillende data in 2012. Voor meer info en reserveringen ga naar www.bbi-travel.nl of www.demooistezeereis.nl


Imponerende kustlijn Noorwegen

Kapitein Richard With had 2 juli 1893 geen notie dat zijn tocht met een stoomboot langs de kust van Noorwegen de basis zou vormen voor een hedendaagse vakantie: een zeereis langs de imponerende kustlijn van Noorwegen. ‘Natuurpracht staat tijdens deze reizen op de eerste plaats, entertainment aan boord is van secundair belang,’ zegt BBI Travel directeur Henk van der Kooi om het onderscheid met een typische cruisereis in het
Caribisch gebied te benadrukken. ‘Iedere vergelijking met een Middellandse Zee cruise gaat mank – dit zijn vakanties waar de imponerende kustlijn en de fjorden van Noorwegen het panoramisch decor vormen.’ De schepen varen iedere dag af, 365 dagen per jaar. Afhankelijk van het seizoen verandert de beleving van een reis.

MS Finnmarken

MS Finnmarken is gebouwd in 2002 en heeft een Art Nouveau interieur, sauna’s, een buiten jacuzzi, massagekamer, kap- en schoonheidssalons, panorama lounges, bars, fitnesskamer, en beschikt over 283 hutten waarvan verschillende met een balkon. Het is het enige schip met een buitenbad. Op You Tube vindt men onder het BBI Travel kanaal een video impressie van een Hurtigruten vakantiereis.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noorwegen

 

Reviews lezen over Noorwegen

Meer informatie over Noorwegen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noorwegen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Noorwegen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.