WK Wielrennen trok veel bezoekers naar Kopenhagen

WK Wielrennen trok veel bezoekers naar Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen trok in september opvallend veel bezoekers. Het Wereldkampioenschappen Wielrennen op de weg werd gehouden. VisitDenmark, de officiele toerisme organisatie van Denemarken, zag de forse toename vooral in de hotelsector.

100.000 meer overnachtingen in Denemarken in september

In heel Denemarken werden in de maand september in totaal ruim 3,5 miljoen overnachtingen geregistreerd van binnen- en buitenlandse gasten, 100.000 meer dan vorig jaar. De buitenlandse overnachtingen stegen met 3,3%, de Deense overnachtingen met 2,5%.
Van Nederlanders werden ruim 55.000 overnachtingen gemeten, een toename van 13,2% ten opzichte van vorig jaar. Van Belgen werden in september ruim 10.500 overnachtingen in het Deense eilandenrijk gemeten (+102%).

Forse toename Nederlandse en Belgische overnachtingen in Kopenhagen

In Kopenhagen werden in de maand september in totaal ruim 780.000 overnachtingen geregistreerd (+13,7%). Hiervan waren bijna 17.000 overnachtingen van bezoekers uit Nederland (+44,7%) en ruim 8.500 van bezoekers uit België (+144%). De Nederlandse gasten verbleven voornamelijk in hotels (14.000 overnachtingen), een toename van 40% ten opzichte van vorig jaar. De bezoekers uit België waren goed voor bijna 8.000 hotelovernachtingen (+164,5%). Maar ook de campings, hostels en vakantiewoningen in en rond de Deense hoofdstad mochten meer Nederlandse en Belgische gasten verwelkomen in vergelijking met vorig jaar. De forse toename is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de Wereldkampioenschappen Wielrennen, die van 19 tot 25 september plaats vonden in de Deense hoofdstad.


Fietshoofdstad van de wereld

Kopenhagen is de enige stad in de wereld die van de internationale Wielerunie UCI de officiële titel ‘Bike City’ heeft gekregen vanwege de vele en jarenlange inspanningen in het belang van fietsers. Kopenhagen telt meer fietsen dan inwoners en heeft speciale fietspaden over een lengte van 400 kilometer. Dagelijks gebruikt 35 % van alle inwoners van de stad de fiets.
In 2025 wil Kopenhagen Fietshoofdstad van de Wereld zijn met een aandeel van 50% voor de fiets in het stadsverkeer.

Giro d’Italia start in 2012 in Denemarken: (mei)vakantie voor het hele gezin

Begin mei staat er opnieuw een wielerspektakel op het programma in fietsvakantieland Denemarken. De jaarlijkse Giro d’Italia start dan namelijk voor de allereerste keer in het Deense koninkrijk. De eerst drie etappes van de wedstrijd worden geheel op Deense bodem gereden. De Italiaanse ronde begint op zaterdag 5 mei met een individuele tijdrit van 8.7 kilometer. Start en finish zijn in de stad Herning, de geboorteplaats van wieleridool Bjarne Riis, de enige Deen die ooit de Tour de France won. Ook de tweede etappe, een rit van circa 200 kilometer, heeft Herning als begin- en eindpunt. Deze etappe omvat ook een tocht van 1,5 uur door het grote vakantiehuizengebied langs de Deense westkust en Ringkøbing Fjord. De derde etappe, een rit over 190 kilometer, heeft de Deense stad Horsens als start en finish. Na een rustdag op de vierde dag gaat de Giro dan verder op Italiaanse bodem.
Giacomo Catano, CEO voor de Giro organisator RCS Sport: “We zijn onder de indruk van de inzet en het professionalisme van de Denen. We zullen ons uiterste best doen voor een maximale zichtbaarheid voor Denemarken en de Denen. Ons motto is: ’s werelds zwaarste fietsrace in een van de mooiste landen ter wereld ontmoet ’s werelds gelukkigste bevolking.”
De Deense steden Herning en Horsens liggen slechts 70 kilometer van elkaar verwijderd, nabij het Merenhoogland. De Deense stranden in het westen en oosten van Jutland liggen binnen handbereik, evenals het familiepark LEGOLAND in het plaatsje Billund. De regio is uitstekend per auto bereikbaar, evenals per vliegtuig via een rechtstreekse verbinding van de luchthavens Schiphol en Brussel naar de internationale luchthaven van Billund (respectievelijk 1 uur en 1,5 uur vliegen).

Meer informatie: www.giroindenmark.com en www.visitdenmark.nl/fietsen


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Denemarken

 

Reviews lezen over Denemarken

Meer informatie over Denemarken vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Denemarken. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Kopenhagen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.