Het sneeuwt … voordeel in Zwitserland

Het sneeuwt … voordeel in Zwitserland

De Zwitserse frank staat erg ongunstig qua koers ten opzichte van de euro. Dit laat de Zwitsers niet koud en zelfs de overheid heeft in september al monetaire maatregelen genomen om de koers niet onder de 1,20 te laten komen. In toerismegebieden gaan ze creatief om met deze dreiging om Zwitserland als vakantieland betaalbaar te houden. De leukste aanbiedingen verzameld door Zwitserland Toerisme.

Meerwaarde Zwitserland

“Jammer genoeg hebben veel mensen het nieuws gemist dat de euro in verhouding tot de Zwitserse frank sinds september al weer minimaal 20 cent meer waard is dan op het dieptepunt begin augustus”, zegt Corinne Genoud, directeur van Zwitserland Toerisme in Nederland. “We willen het echter niet alleen over de prijs hebben, maar vooral over de meerwaarde van een vakantie in Zwitserland. Vertaald naar de winter: het ultieme wintersportgevoel, genieten op sneeuwzekere en perfect onderhouden pistes, gezelligheid in bars en restaurants en genieten op heerlijke zonneterrassen”, aldus Genoud. Dat men in de wintersportgebieden daarbovenop allerlei voordeelacties heeft bedacht, ziet ze als een welkome ondersteuning van de wintercampagne.

Creatief met sneeuw

Een skipas cadeau, gratis overnachten voor kinderen, korting op hotelverblijf: de toerismebureaus van grote en kleine plaatsen hebben allerlei voordeelacties verzonnen om gasten over te halen voor hun bestemming te kiezen. Crans-Montana lanceert zijn “33 karaat” actie – lees: 33% korting, de wintersportplaatsen van de Jungfrauregio doen vanaf 3 overnachtingen 1 dag verblijf en skipas cadeau, Engelberg biedt gratis skipassen tijdens de “Ladiesweek” en “Kidsweek”, Davos-Klosters geeft in het voorseizoen tot 23 december per overnachting een skipas weg, de jeugdherbergen – vaak topmodern – bieden vroegboekers 25% korting, het sport- en designhotel The Cube in Savognin zelfs tot 30% en in Grächen loopt de actie “Grächen Euro 1.35”.

Voor meer bespaartips www.MySwitzeland.com/voordeel en actuele aanbiedingen www.MySwitzerland.com/voordelig-zwitserland


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zwitserland

 

Reviews lezen over Zwitserland

Meer informatie over Zwitserland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zwitserland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zwitserland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.