Taiwan: droombestemming voor backpackers

Taiwan: droombestemming voor backpackers

Taiwan is door Lonely Planet genomineerd als één van de top 10 bestemmingen om te bezoeken in 2012. Taiwan trekt steeds meer backpackers, dat blijkt onder meer uit het succes van de jaarlijkse Youth Trekkers campagne. In 2012 vindt de 4 editie plaats en dit wordt gevierd met een speciale Youth Trekkers Wanted wedstrijd, waarbij jongeren kans maken op een droomreis, backpackend door Taiwan.

Taiwan genomineerd voor top 10 landen van 2012

Taiwan wordt door de Lonely Planet aanbevolen als een van de top 10 landen om te bezoeken in 2012 en dat is niet voor niks. Het eiland staat bekend om torenhoge bergen en prachtige kustlijnen, maar heeft ook vele nationale parken waaronder het beroemde Taroko National Park. De bruisende cultuur van Taiwan is ook zeker een reden om een bezoekje te brengen, net als de heerlijke Taiwanese keuken. In Taiwan zijn de avondmarkten erg populair, waar heerlijke hapjes en prachtige souvenirs te krijgen zijn. Rondreizen in Taiwan is geen probleem, er is een uitgebreid openbaar vervoernetwerk. Daarnaast is het eiland volgens de Lonely Planet “een paradijs voor fietsers”, vanwege de aanleg van duizenden kilometers fietspaden in de afgelopen jaren. Ideaal om er zelf op uit te trekken dus. Wat wil je nog meer?

Youth Trekker’s Wanted Campaign

Met de Youth Trekker’s Wanted campagne heeft de National Youth Commission (NYC) de afgelopen drie jaar reisfondsen uitgereikt aan bijna 50 jongeren van over de hele wereld, om hun reisdromen in Taiwan te kunnen verwezenlijken. De NYC verwelkomt dit jaar weer internationale jeugd in Taiwan voor de vierde editie van de Youth Trekker’s Wanted campagne. De Youth Trekkers Wanted wedstrijd daagt jonge reizigers (tussen de 18 en 30 jaar) uit om hun ideale backpackreis door Taiwan samen te stellen. De ingeleverde reisroutes moeten tien dagen of langer zijn en rond een bepaald thema gecentreerd zijn dat de deelnemer zelf kiest. Is de reis eenmaal bedacht? Upload hem dan op de officiële website. De 20 beste inzendingen krijgen 2000 tot 3000 dollar om hun droomreis naar Taiwan uit te laten komen. De winnaars doen tijdens hun reis als een ware Travel Ambassador dagelijks verslag via social media als Facebook, Twitter en Youtube. Meedoen? Ga dan naar http://youthtravel.tw/youthtrekker/.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Taiwan

 

Reviews lezen over Taiwan

Meer informatie over Taiwan vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Taiwan. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Taiwan

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.