Keukenhof 2012, themajaar Polen – Hart van Europa

Polen – Hart van Europa -themajaar 2012 van De Keukenhof

Donderdag 13 oktober heeft de ambassadeur van Polen, Zijne Excellentie dr. Janusz Stanczyk, samen met Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur Keukenhof, de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek van Chopin. Het mozaïek toont een portret van Chopin, geboren te Polen op een formaat van 12 bij 20 meter, geplant met 50.000 bloembollen. In het voorjaar zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.

Bloeiend Polen

Met het planten van het mozaïek van Chopin op donderdag 13 oktober werd nogmaals accent gegeven aan de najaarsbeplanting op Keukenhof. De komende maanden gaan er in het park in totaal ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in. Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten en op zoek is naar unieke bolgewassen, kan komend weekend – van 14 tot en met 16 oktober – terecht op de Nationale Bloembollenmarkt op Keukenhof. Hier bieden kwekers vanuit heel Nederland hun producten aan. Bovendien geven de tuinmannen van Keukenhof plantdemonstraties, waarbij zij belangstellenden voorzien van nuttige tips en adviezen en wordt door een boomdeskundige een rondleiding gegeven.
In 2012 is Keukenhof geopend van 22 maart tot en met 20 mei.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Polen

 

Reviews lezen over Polen

Meer informatie over Polen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Polen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Polen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.