Hongkong biedt kinderen volwassen attracties

Volwassen attracties voor kinderen in Hongkong

Hoewel de metropool Hongkong vaak gezien wordt als een drukke stad die alleen maar volwassenen vertier biedt, is er ook een groot aanbod aan vermaak en attracties voor de kleintjes. Gezinnen die bijvoorbeeld op vakantie gaan naar Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland of een rondreis door China maken doen hun kinderen een groot plezier met een stopover in Hongkong. De metropool is een zeer kindvriendelijke bestemming en dankzij de tientallen kinderattracties een grote speelplaats.

Favoriete attracties Hong Kong

Favorieten zijn onder meer Hongkong Disneyland, het enorme themapark Ocean Park, een spectaculaire rit in een kabelbaan over Lantau eiland, een magistraal uitzicht over de stad in Sky100, een bezoek aan de levensgrote ark van Noach en de levensechte 67 dieren in het bijbehorende park. Alle kinderattracties zijn door de Hong Kong Tourism Board (HKTB) gebundeld in de brochure ‘McDull’s Family Fun Guide’. De gids is in het Engels opgesteld dus vader en moeder moeten een beetje helpen met de taal maar de foto’s, tekeningen en het cartoonpoppetje McDull die de attracties belicht zullen kinderen aanspreken. Achterin in de brochure kan men stickers plakken van attracties die bezocht zijn. Voor een gratis exemplaar van de brochure, stuur een e-mail naar pr@baltuscom.nl. De brochure staat ook online op de Nederlandstalige website www.discoverhongkong.com/dutch/


Toy Story Land in Hongkong Disneyland

Hongkong Disneyland zit niet stil; medio november opent Toy Story Land, een compleet nieuwe attractie binnen het Disney terrein waar bezoekers zelf dwergen lijken vanwege de enorme afmetingen van figuren. Het is gebaseerd op de Toy Story films en bezoekers en tot de attracties behoren RC Racer, Slinky Dog Spin en Toy Soldier Parachute Drop, waar men de sensatie van een parachutesprong ervaart.
Ook gaaf is de luchtballon waar je met de hele familie op een hoogte van 100 meter de stad kunt zien, een boottochtje door de haven en de gratis multimediale lichtshow die iedere avond om 20.00 uur de skyline van Hongkong in de schijnwerpers zet. Of struin langs de Goldfish markt waar je je ogen uitkijkt bij de meer dan 1000 soorten siervissen in aquaria.

Hong Kong Island: eldorado voor kleintjes

En dan hebben we het beste nog niet eens genoemd: kleding en speelgoed. De stad biedt een ongelooflijk aanbod aan betaalbare kleding en speelgoed voor de kleintjes. Zo is ‘Tai Yuen Street’ op Hong Kong Island een eldorado voor kinderen vanwege de talrijke speelgoedwinkels en zijn winkelcentra als New Town Plaza, City Gate Outlets, Harbour City, Grand Century Plaza en Times Square koopparadijzen voor baby’s, peuters, tieners en jongeren.

Hongkong brochure

De brochure is ook gratis verkrijgbaar bij de HKTB infobalies op de luchthaven van Hongkong, bij The Peak op Hong Kong Island en bij de Star Ferry terminal op Kowloon. Het gidsje vermeldt bij iedere attractie het adres, bus nummer of dichtstbijzijnde metrostation, de openingstijden, prijzen en website.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hongkong

 

Reviews lezen over Hong Kong

Meer informatie over Hongkong vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hong Kong. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Hong Kong

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.