Oman opent Opera House

Oman opent het eerste Opera House op het Arabisch schiereiland

Een week geleden heeft het Royal Opera House in Muscat (ROH) haar deuren officieel geopend. En nu is het tijd voor een klein voorproefje van wat er het komende seizoen wordt getoond.

The Royal Opera House is uniek en de eerste in zijn soort op het Arabische Schiereiland. Ruim tien jaar geleden zijn de eerste orders voor het bouwen van dit project gegeven en vorige week is het complex geopend. Een indrukwekkend gebouw op een stuk grond van maar liefst 80.000 m2. Op de locatie vindt men luxueuze boetieks, restaurants en er is een grote tuin aangelegd. Voor concurrentie uit de directe omgeving hoeft ROH niet bang te zijn, het enige andere opera gebouw in de Arabische wereld staat in Cairo.

Erfgoed van Oman

“Het is tijd om het rijke Omaanse erfgoed samen te laten komen met concepten en ideeën uit internationale culturen om zo het Royal Opera House te promoten”,

aldus Sultan Qaboos bin Said tijdens zijn openingsspeech.

 

Tijdens de opening van het Royal Opera House vorige week woensdag in Muscat waren enkele van de meest bekende artiesten uit de Opera wereld aanwezig. De opera van Giacomo Puccini, Turandot, werd geregisseerd door Franco Zeffirelli, terwijl de Fondazoine Arena di Verona Orchestra en Chrosu onder leiding stond van Placido Domingo. Het Opera House belooft een indrukwekkend seizoen te bieden met optredens van onder meer Placido Domingo, Andrea Bocelli, en de sopraan Renee Fleming.

Op de agenda staan tevens muziekoptredens van de wereldberoemde cellist Yo Yo Ma en het London Philharmonic Orchestra, het American Ballet Theatre in een productie van Don Quichot, en trompettist Wynton Marsalis. Een eerbetoon ter ere van de legendarische Arabische zangeres Oum Kalthoum en een concert door de Arabische diva Majda Roumi staan ook op de planning voor het seizoen van 2011.

Meer informatie is beschikbaar op www.rohmuscat.org.om.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oman

 

Reviews lezen over Oman

Meer informatie over Oman vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oman. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Oman

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.