Frankrijk viert Fête de la Gastronomie

Frankrijk viert Fête de la Gastronomie

Sinds 2010 staat de gastronomische Franse maaltijd met alle bijbehorende elementen, waaronder de presentatie, op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Deze fantastische onderscheiding heeft bijgedragen aan de oprichting van het ‘Fête de la Gastronomie’ waarvan de 1e editie op vrijdag 23 september 2011 zal plaatsvinden.

Een nationaal en feestelijk evenement

Rondom het evenement worden in het gehele land festiviteiten georganiseerd in het kader van de Franse keuken, haar producten en de kunst van het koken. Het doel van dit evenement is alle kookliefhebbers en professionals uit de wereld van gastronomie bij elkaar te brengen, een kijkje te geven in de Franse keuken en te enthousiasmeren.

Diverse activiteiten

Tijdens en rondom het evenement is uiteraard ook ruimte voor diverse activiteiten; ‘Tous au restaurant: uw gast is mijn gast’ is er hier één van. De deelnemende restaurants van deze actie bieden zowel tijdens de lunch als het diner voor een betaald menu, een zelfde menu gratis aan (exclusief drankjes). Dit originele initiatief is vorig jaar opgezet en de 2e editie vindt plaats van 19 tot 25 september 2011. De speciaal opgerichte website www.fete-gastronomie.fr/fr geeft meer informatie over het evenement en de diverse activiteiten die plaatsvinden. Ook kan men op de website van het Frans Verkeersbureau meer informatie vinden over dit evenement en inspiratie opdoen voor verblijfsideeën rondom het thema gastronomie.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Frankrijk

Meer informatie over Frankrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Frankrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.