Recordaantal internationale bezoekers Las Vegas


Recordaantal internationale bezoekers Las Vegas


Een tijd lang ondervond ook Las Vegas de gevolgen van de economische crisis. De bezoekersaantallen stagneerden. Maar Las Vegas is ‘back on track’ en laat een groeiende populariteit van de ‘entertainment capital of the world’ zien onder internationale reizigers. Onderzoek van het US Department of Commerce wijst uit dat het aantal internationale reizigers is toegenomen. Van het totale aantal bezoekers is 18 procent in Las Vegas internationaal. De 18 procent staat voor 27 procent van de in totaal 37 miljard dollar aan toeristeninkomsten in 2010.

Meer Chinese toeristen

Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk, China en Zuid-Korea genereerden meer dan 20 procent van de toename. Het aantal Zuid-Koreanen nam met 60 procent toe door ontheffing van de visumplicht en een non-stop vlucht van Las Vegas naar Seoul door Korean Airlines. Bezoekersaantallenvanuit China zijn in 2010 met 38 procent toegenomen en de US Department of Commerce verwacht een toename van 219 procent van Chinese toeristen naar de VS in 2015.

Nederland 15e in top 20

Zoals we al eerder schreven laten de 
Nederlandse bezoekers aan de VS laten een stijging zien van 18,9 procent in de maand maart 2011 ten opzichte van maart 2010. Nederland staat in de top 20 van belangrijke markten voor de VS op een 15e plaats. Aankomsten vanuit Nederland betreffen vooral zakelijke reizigers: tot en met 31 maart nam het aantal zakelijke reizigers toe met 28 procent terwijl de recreatieve reiziger gelijk bleef aan 2010.


“Internationaal is één van onze snelst groeiende markten,” zegt Rossi Ralenkotter, CEO van de Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA). “Ons doel is om het internationale marktaandeel te verhogen met 30 procent in de komende 10 jaar.” De LVCVA promoot Las Vegas wereldwijd met behulp van 15 partners vertegenwoordigd in meer dan 70 landen.

Meer airlift


Sinds april heeft Las Vegas nieuwe internationale non-stop vluchten verwelkomd vanaf Guadalajara in Mexico met Volaris Airlines en vanaf Manchester in Engeland met Virgin Atlantic. Daarnaast is British Airways gegroeid met 18 procent meer non-stop vluchten naar Las Vegas vanaf Londen door een toenemende vraag op Las Vegas. Ook het Franse XL Airways heeft als charter dit seizoen weer non-stop vluchten van Parijs naar Las Vegas ingezet.

Met in totaal meer dan 37 miljoen bezoekers in 2010, verwelkomt Las Vegas op het moment 21.500 internationale passagiers op 144 non-stop vluchten vanuit 16 verschillende buitenlandse steden. Met de toevoeging van de nieuwe Terminal 3 op McCarran International Airport in 2012 zal Las Vegas naar verwachting nog meer internationale vluchten ontvangen.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Las Vegas

 

Reviews lezen over Las Vegas

Meer informatie over Las Vegas vindt u op Zoover.nl . Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Las Vegas. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.