Stel uw eigen Tour de France samen met het Frans Verkeersbureau

Stel uw eigen Tour de France samen met het Frans Verkeersbureau

Tijdens de komende Tour de France zijn alle ogen weer op Frankrijk gericht. Zowel wielrenfans als Frankrijkfans komen deze tour aan hun trekken want de wielrenners rijden door maar liefst 34 departementen. Voor alle Nederlandse fietsliefhebbers heeft het Franse Verkeersbureau nu een speciale website gemaakt over fietsen in Frankrijk.

Uitgebreide informatie

Op de website vindt u praktische informatie over o.a. accommodaties, fietsvervoer, het weer, regelgeving en fietsroutes, maar er zijn ook reisverhalen van andere fietsers te lezen en verschillende brochures te downloaden. Wist u bijvoorbeeld dat steeds meer Franse steden heel geschikt zijn om op de fiets te verkennen?


 

Nieuwe gids ‘onbegrensd fietsen door de Provence’

Verder is onlangs de gids ‘Onbegrensd fietsen door de Provence’ verschenen. Deze gids, geschreven door Paul Benjaminse, beschrijft de mooiste fietsroutes in de Provence. De vaak smalle wegen zijn omringd door lavendelvelden, wijngaarden en okerkleurige kastelen. Per route geeft Benjaminse uitgebreid de routebeschrijving in twee richtingen weer. De gids biedt maar liefst 900 kilometer aan fietsroutes, van Avignon tot aan Nice. Ook vindt men tips om te overnachten, achtergrondinformatie over de regio en routeprofielen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Frankrijk

Meer informatie over Frankrijk vindt u op Zoover.nl . Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Frankrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.