Oostenrijk: familieparadijs Ramsau met kinderen

Oostenrijk familie vakantietip: Ramsau

Vakantietijd is familietijd! In Ramsau am Dachstein wordt de vakantie voor het hele gezin één groot avontuur. Saai zal het in Ramsau nooit zijn. Want KALI de Ramsaurier zorgt voor spanning, plezier en avontuur.

Kinderberg van Ramsau

In het middelpunt van alle activiteiten staat de Sattelberg, ook wel bekend als de „kinderberg van Ramsau“. Hier loopt Oostenrijks 1e natuurleerpad voor kinderen: onderscheiden met het Oostenrijkse wandelkeurmerk, ook voor ouders en grootouders spannend en leerzaam. Op 15 plekken wordt de natuur op spelenderwijze begrijpelijk gemaakt. De kinderberg maakt zijn naam waar en heeft nog meer in petto: de Ramsaurier dwergboerderij is een speelparadijs voor de allerkleinsten. Naast het grote bosspeelhuis en de kleine Ramsauer waterwereld bevinden zich op de Sattelberg twee echte en bij kinderen zeer geliefde kinderklimpaden, KALI en KALA genaamd.

Wandelroutes in Ramsau

Ramsau biedt diverse gemoedelijke kinder- en familiewandelroutes aan. In de wandelgids staan ook routes aangegeven die geschikt zijn voor de kinderwagen. Voor het schatzoeken ontvangen kinderen bij de VVV een KALI-wandelmap met losse schatkaarten. Op 9 plekken moeten zij „schatten“ (stempels) verzamelen en de voetsporen van KALI’s vrienden volgen. Als beloning ontvangen de kinderen een KALI-wandelpin en een KALI-wandeloorkonde. Van te voren krijgen de kinderen overigens een uit hout gesneden wandelstok die het wandelen nog gemakkelijker maakt!

Leuk kinderprogramma

Al meer dan 25 jaar zorgt Kinderclub Ramsau am Dachstein voor hun kleine gasten met een afwisselend programma. Vijf keer per week kunnen kinderen met leeftijdsgenootjes plezier maken tijdens avonturenwandelingen, in klimtuinen en tijdens een boerderijbezoek met ponyrijden en broodbakken. Aankomende zomer staan er 3 KALI Ramsaurier-kinderfeesten op het programma (19 juli, 2 en 16 augustus).

Familieprogramma / Kinderclubprogramma Zomer 2011

  • Elke maandag: Kinderopvang tijdens de welkomstbijeenkomst, 10-12 uur
  • Elke woensdag: Klimmen op de KALI kinderklimroute op de Sattelberg, vanaf 7 jaar.
  • Elke donderdag: Klimmen op de jeugdklimroute KALA, vanaf 9 jaar.

Alle activiteiten zijn onder begeleiding van ervaren berggidsen.
Aanmelden kan een dag van tevoren bij de VVV tot 16.00 uur.
* Naast alle bovengenoemde activiteiten kunnen kinderen ook ponyrijden, knutselen, zwemmen en meedoen aan een speurtocht of de sprookjeswandeling.

Voordeelkaart: ‚Inklusiv-Sommercard’

Met de ‘Inklusiv-Sommercard’ hebben de gasten zo vaak ze maar willen gratis toegang tot de meeste recreatievoorzieningen in de vakantieregio, van liften, bussen tot en met openluchtzwembaden en overdekte baden. Geldig van 28 mei t/m 26 oktober 2011.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Comments are closed.