Nederlandse kunstenaar tovert oud Frans kasteel om tot kleinschalig, luxueus hotel.

Nederlandse kunstenaar tovert oud Frans kasteel om tot kleinschalig, luxueus hotel.

Halverwege Toulouse en de Middellandse Zee, niet ver van de Pyreneeën, vond de Nederlandse kunstenaar Paul de Vilder zijn droom. Een oud kasteel waarvan de fundamenten teruggaan tot de Romeinse tijd. De restauratie van het Chateau d’Aiguefonde deed hij zoveel mogelijk zelf en nam zo’n vijf jaar in beslag. Vanaf 1994 opende het kasteel zijn deuren als luxueus, kleinschalig hotel. Na een tweede restauratieronde is het kasteel nu helemaal af en in oude glorie hersteld.
Chateau d’Aiguefonde ligt in een prachtig park met oude bomen en fonteinen. De acht ruime comfortabele kamers zijn ingericht met mooie, antieke meubelen

Culinair & golf

Gastvrijheid en culinair genieten zijn de kenmerken van Chateau d’Aiguefonde. Van mei tot en met september stelt eigenaar Paul de Vilder alles in het werk om het zijn gasten naar de zin te maken. Hij is een begenadigd kok die zelf de scepter zwaait in de keuken.


Golfers kunnen in de directe omgeving op twee banen terecht. De vriendelijke baan van La Barouge-Mazamet ligt op tien minuten rijden. De achttien holes baan met mooie oude bomen heeft de Montagne Noir als decor. Iets verder, op 40 minuten rijden, ligt Golf d’Albi. Een prachtige afwisselende parkbaan vlak bij de rivier de Tarn met brede fairways, strategisch neergelegde bunkers en mooi waterpartijen.

Toulouse in de nabijheid

Ook voor niet-golfers biedt de omgeving van Chateau d’Aiguefonde voldoende bezienswaardigheden. De levendige stad Toulouse, het mooie, oude Albi en Carcassone dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, zijn een bezoek meer dan waard. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende tochten in de omgeving. Maar een dagje genieten op een comfortabele ligstoel aan de rand van het zwembad is minstens zo’n aantrekkelijk alternatief.

Meer informatie

En vakantie op Chateau d’Aiguefonde is puur genieten en tot rust komen. Geen wonder dat de gasten van Paul de Vilder graag terugkomen! Meer informatie, prijzen en arrangementen staan op www.chateau-aiguefonde.nl

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Midi-Pyrenees

Comments are closed.