“Off piste” in Oostenrijk

“Off piste” in Oostenrijk


Te druk op de piste? Te weinig sneeuw? Of gewoon zin om even iets anders te doen? Het Verkeersbureau van Oostenrijk heeft ook talloze tips voor activiteiten die je naast de piste kunt doen. Bouw een iglo, ga sneeuwschoenwandelen of rodelen en doe nieuwe energie op voor de volgende dag.

Sneeuwschoenwandelen


Ver weg van de pistes of wegen ontdek je met sneeuwschoenen onder je voeten gebieden die voor de meeste toeristen verborgen terrein zijn gebleven. Geniet van de stilte, de prachtige gletsjer-panorama’s, hoor dieren ritselen in het bos en kom zo even helemaal tot rust in de natuur. Een echte aanrader is het speciale wandelen-op-sneeuwschoenen-traject in het Raurisertal in Salzburgerland.

Iglo’s bouwen en huskytochten


Niet alleen het sneeuwschoenwandelen, maar ook het iglobouwen en tochten met een hondenslee hebben de Oostenrijkers van de Eskimo’s afgekeken. Doe mee aan een heus iglo-seminar in Ebensee of help een iglo bouwen in Hohe Tauern, Salzburgerland. Ook in Sölden kun je een speciale iglo-workshop volgen of ‘gewoon’ in een iglo overnachten. Tenslotte ligt de temperatuur in een iglo, zelfs bij extreme koude temperaturen buiten, hoger dan het vriespunt en ook slaapzak en kledij blijven droog. Een andere wintertip is het maken van een sleerit getrokken door honden. Tijdens een workshop kom je van alles over husky`s te weten en leer je waar je zoal op moet letten tijdens een sleerit. De opgedane kennis kun je daarna meteen zelf in de praktijk brengen! Liever een sleerit met paarden? Ook dat kan! Geniet van het sneeuwlandschap onder een warm wollen dekentje – of kruip dicht tegen je geliefde aan. Romantischer kan het niet!

Rodelen


Tenslotte kun je je natuurlijk ook nog altijd amuseren tijdens het rodelen, een echte Oostenrijkse klassieker. In Hirschenkogel am Semmering kun je ook `s nachts terecht: gedurende de 3 kilometer lange rit wordt er de legende van tovenaar Siebenstein en de boze draak Feuerzahn verteld, waarbij sprookjesachtige bouwwerken en speciale licht- en geluidseffecten voor een magische sfeer zorgen. Bij de Wildkogel in Salzburg kun je `s nachts genieten van een 14 kilometer lange verlichte rodelbaan. Net zoals vroeger erop uit trekken met een zaklamp en een slee kan natuurlijk ook nog steeds. Maak een gezellige sleetocht en herontdek de schoonheid van de natuur in Oostenrijk.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

Comments are closed.