ANVR-reisbureaus en touroperators op weg naar duurzaam toerisme

ANVR Reisbureaus en touroperators op weg naar duurzaam toerisme

Reisbrancheorganisatie ANVR, waarbij zo’n 1550 reisbureaus en 200 touroperators zijn aangesloten, zet tijdens de komende Vakantiebeurs samen met haar leden vervolgstappen op het pad van duurzaam toerisme. Sarah Darwin, biologe en achterachterkleindochter van de wereldberoemde Charles Darwin opent een speciale bijeenkomst voor medewerkers in de reissector op woensdag 12 januari met haar Engelstalige presentatie ‘In Darwin’s wake’ oftewel ‘In het kielzog van Darwin’.

Informeren van consumenten: Reisagenten en lokale verkeersbureaus

ANVR-reisagenten spelen een belangrijke rol bij het informeren van de reiziger over duurzaam toerisme en bij het creëren van bewustwording bij de boekende consument. Deze reisagenten worden tijdens de bijeenkomst geïnformeerd over de speciaal voor hen dit jaar te ontwikkelen training ‘Duurzaam Toeristisch Ondernemen’. ANVR-touroperators hebben deze training het afgelopen jaar gevolgd en hebben inmiddels diverse maatregelen genomen op het gebied van duurzaamheid. Zij worden nu op de hoogte gebracht van de mogelijkheden om accommodaties in het buitenland ook te stimuleren en te enthousiasmeren om te verduurzamen.

Reizen is niet meer weg te denken uit ons bestaan.

Toerisme is wereldwijd één van de grootste en snelst groeiende industrieën en daarmee ‘s werelds grootste werkgever. Voor veel landen, zeker voor de minder ontwikkelde, speelt toerisme een belangrijke rol in hun economie en is het een belangrijke bron van inkomsten en werkgelegenheid. Maar om reizen naar prachtige bestemmingen ook in de toekomst mogelijk te maken en rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur moeten maatregelen worden genomen.

 De toeristische sector neemt deze verantwoordelijkheid op zich, omdat zij ook over enkele jaren nog aantrekkelijke bestemmingen wil kunnen aanbieden aan de reislustige consument.

 

Meer informatie bij het ANVR

Comments are closed.