Festivalkalender 2011 voor Oostenrijk

Festivalkalender 2011 voor Oostenrijk

Het Oostenrijks Verkeersbureau helpt je graag aan wat muzikale inspiratie voor 2011 met een veelzijdig cultureel aanbod van meer dan 200 festivals. Van ‘Festspiele’ van wereldformaat tot kleine, met de regio verbonden festivals. Oostenrijk ligt in het hart van Europa en door de landschappelijke en culturele veelzijdigheid van het land is er een unieke festivalcultuur ontstaan.

Salzburger Festspiele

De Salzburger Festspiele, het belangrijkste festival ter wereld, werd oorspronkelijk als vredesproject opgezet, om de volkeren van het door de oorlog verscheurde Europa met elkaar te verzoenen. Ook het wereldmuziekfestival ‘Glatt & Verkehrt’ in Krems is gewijd aan het bewustzijn van de eigen wortels en tegelijkertijd aan grenzeloze ontmoetingen.

Innsbrucker Festwochen

Innsbruck vormde de residentie en was in de renaissance en in de barok een van de muzikale centra van Europa. De ‘Innsbrucker Festwochen’, het oudste nog bestaande festival voor oude muziek, sluit aan op deze glorietijd. Ook een groot aantal andere festivals is gewijd aan de uitgebreide Oostenrijkse muziektraditie. Het belangrijkste Schubertfestival ter wereld, de Schubertiade in Hohenems en Schwarzenberg, is altijd intiem gebleven. In 2011 viert het Burgenland het jaar van Franz Liszt, voor wiens 200ste geboortedag in het kader van het Liszt-festival een uitgebreid concertprogramma wordt aangeboden. Culinaire verwennerij, een historisch slot met een landschapspark, modern vormgegeven festivals en een concertaanbod van wereldformaat vormen samen het muziekfestival in Grafenegg.

Veelzijdig

Jazz op de alm bij Europa’s belangrijkste festival voor hedendaagse jazz in Saalfelden, Oostenrijkse wereldmuziek op het schrammelmuziekfestival in het Waldviertel en het Ars Electronica Festival in Linz tonen de veelzijdigheid van een festivalcultuur die elk jaar opnieuw bezoekers van heinde en verre trekt. We kunnen hier alleen maar een samenvatting geven van het uitgebreide festivalaanbod. De festivals nodigen elk jaar weer uit tot een ware ontdekkingsreis voor alle zintuigen, die van Bregenz tot Neusiedl am See en van Klagenfurt tot Wenen leidt.

Bekijk voor meer informatie over alle festivals de Verkeersbureaus en VVV’s in Oostenrijk.

Comments are closed.