Hotelnomade sluit jaar af in grootste suite BeneluxHotelnomade sluit jaar af in grootste suite BeneluxLeuk nieuws van de Amsterdamse VVV en het Okura hotel: Trendwatcher Vincent van Dijk die in 2010 elke avond in een ander Amsterdams hotel sliep zal de laatste nacht in de grootste en meest luxe suite van de Benelux in Hotel Okura Amsterdam doorbrengen. Op 31 december 2010 zal Vincent van Dijk in het Okura hotel slapen.

Van morsig budgethotel tot luxe suite


Voorafgaand aan de jaarwisseling kijkt Vincent met een aantal vrienden en enkele genodigden terug op het veelbewogen hoteljaar. Vincent van Dijk sliep afwisselend in hostels, morsige budgethotels, maar ook in de luxe suites van vijfsterrenhotels. De meeste hotels stelden een bed ter beschikking en bij de hotels die niet mee wilden doen aan het project boekte hij zelf een kamer.

Amsterdam Slaapt


Volgend jaar verschijnt een boek met al zijn persoonlijke ervaringen. Verhalen over de hotels, de overnachtingen en hoe het is om een jaar lang rond te zwerven zonder vaste verblijfplaats, met als enige bezit een koffer. Het wordt een bewerking van de belevenissen die hij dagelijks publiceerde op de weblog AmsterdamSlaapt.nl

THE SUITE


De kamer in het Okura hotel waarin Vincent van Dijk de laatste nacht doorbrengt is THE SUITE, een suite van 485 m2 met twee ruime lounges, twee slaapvertrekken met aansluitend twee badkamers. Een van de badkamers is uitgerust met een overloopbad met aromatherapie. In deze suite overnachten normaliter staatshoofden, bekende entertainers en andere welgestelden. De glazen trap met led-verlichting verbindt de twee etages van de suite met elkaar. Beneden bevindt zich de privé-bioscoop voor 14 personen en de dinerruimte voor 12 personen, boven de tafel hangt een kroonluchter van glasvezel.

THE SUITE heeft een panoramisch uitzicht op de Amsterdam en het vuurwerk. De suite wordt normaal verhuurd voor €12.500 per nacht.

Japanse bingo


Na het hectische hoteljaar 2010 start Vincent van Dijk op ZEN wijze het nieuwe jaar 2011. Op de eerste dag van dit nieuwe jaar viert hij in Hotel Okura het nieuwe jaar op typisch Japanse wijze, waarbij traditiegetrouw een Japanse mochi wordt geslagen en bingo wordt gespeeld voor in Europa wonende Japanse families. Ook zal hij door de enige niet-Japanse Shinto-meester van de wereld ingezegend worden voor het nieuwe jaar middels een exclusieve Nieuwjaarsceremonie.

Comments are closed.