Wintersport in Turkije, tip van Turks verkeersbureau

Wintersport in Turkije, tip van Turks verkeersbureau

Veel mensen gaan naar Turkije voor de zonovergoten stranden, de azuurblauwe zee en de geschiedenis en cultuur die dit prachtige land te bieden heeft. Wat vele mensen niet weten, is dat Turkije ook prachtige skigebieden heeft voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Naast het Palandöken gebergte waar de Universiade gehouden wordt in 2011, zijn er diverse wintersportgebieden verspreid over Turkije met goed faciliteiten en sneeuwzekerheid.

Uludag


Uludag is één van het bekendste skigebied in Turkije en ligt aan de westkust van Turkije. Dit gebied is perfect voor beginnende skiërs en wat minder voor de gevorderde.
Uludag betekent ‘grote berg’ en is dan ook een klein dorpje in de bergen. Het hoogste punt van het skigebeid is ongeveer 2547 meter hoog en daarmee sneeuwzeker. Voordeel is ook, dat het skiseizoen vrij lang doorloopt.


Davraz


Het skigebied Davraz ligt op een hoogte van ongeveer 2600 meter en vormt een deel van de keten tussen de Eğirdir en Kovada Meren. Deze meren omringen de Isparta Vallei in een gebied dat bekend staat als het merengebied. Het gebergte is weinig begroeid en geschikt voor verschillende soorten wintersport.

Kartalkaya


Het skigebied van Kartalkaya ligt tussen Ankara en Istanbul in. Het hoogste punt van het skigebied op 2200 meter wordt bereikt in het nationale park Yedi Göller. Vrij vertaalt betekend Yedi Göller; “zeven meren” die verspreid in het natuur park liggen. In de zomer drogen er drie van de zeven meren helemaal op. De 30 kilometer aan pistes zijn bij uitstek geschikt voor de beginnende en gemiddelde skiër.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Turkije

 

Comments are closed.